Movie

Atkal pāris filmas

Šos rakstus nopietni nevajag uztvert, es te vairāk pierakstu lai pats atcerētos, šis nav recenziju saits. Katrā ziņā noskatījāmies dažas filmas. Uzreiz varu pateikt priekšā, ka visas filmas patika, un varu ieteikt. 

In time pārsteidza, jo biju sagaidījis lētu datorfilmu, taču izrādijās, ka filma ir pat visai laba savam žanram. Zinātniskā fantastika par nākotni, kur cilvēkiem tiek iedalīts gads dzīves pēc pilngadības sasniegšanas, un šo gadu var pagarināt tāpat kā pelnot naudu. Principā ja cilvēks ir sabiedrībai vērtīgs, viņa dzīve var tikt pagarināta. Izklausās, ka kāds sēdējis pie scenārija plānošanas galda un iedomājies “time is money” un paņēmis to ļoti burtiski, bet patiesībā tas netraucē filmai būt interesantai. Kaut kas no minority report stila.

Rum Diary arī lieliska filma. Jau sākumā radās asociācija ar The Mexican un Fear and loathing in las vegas un beigās izrādijās, ka pamatoti, jo filma balstīta uz tā paša autora grāmatas kas otrā. Radīja interesi par Puerto Rico. Jautra komēdija, bez vēmekļu jokiem kā mūsdienās pierasts. Stāsts par neveiksmīgu rakstnieku, kas ierodas Puerto Rico lai strādātu mazā neveiksmīgā avīzē par žurnālistu, bet tiek iepīts bandītu darījumos ar zemes tirdzniecību.

The Descendents ļoti Klūnija stilā, man liekas visas Klūnija filmas ir vienā stilā, bet tas ir labi, jo man tas stils patīk. Filmai nedaudz līdzīgs sižets kā Rum Diary, tikai ši nav komēdija. Arī šeit ir problēma ar neskartas zemes tirdzniecību, tikai šoreiz Havaju Salās. Šeit klūnijs nav nopietns biznesmenis, bet gan norūpējies tēvs ar mirstošu sievu. Filma ļoti patika.

Take Shelter ļoti sapņaina filma, ar maz dialogiem un daudz pārdomām. Vīrietis jūt, ka sāk jukt prātā, un lai arī to apzinās un saprot problēmu, iet pie psihiatra, tāpat seko savām vīzijām. Filma par viņa cīņu ar sevi. Patika. Noskaņu filma, kā man tās patīk saukt.

Moomins and the comet chase ir leļļu animācijas filma. Skatījāmies vakardien kinoteātrī ar bērniem. Filmai ir vienkārši episka ievada un beigu dziesma, ko kaut kādā, šķiet, reibumā izpilda Bjorka. Man ļoti patika. Visi, kas zin ko pēdējā laikā izpilda Bjorka – jā, tā ir tā pati šīze. Pati filma ļoti savdabīga, nekādu specefektu vai mūsdienu multeņu detalizācijas. Salīdzinoši ļoti vienkāršas lelles, sižets pēc grāmatas, nekādu pārspīlējumu vai “adaptāciju”. Kopumā bērniem patika, un man arī, it īpaši pēc šīzīgās ievada mūzikas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.