Travel

The wall

Šodien bijām uz lielo ķīnas mūri. Braucām ar sabiedrisko un tajā nebija neviena baltā cilvēka. Autobusā piesitās viens ķīnietis un par visu varu gribēja mums parādīt kur pēc autobusa jāiet pēc mikroautobusa kas brauc uz mūri. Es jau zināju ka tas ir aizdomīgi, tāpēc jautāju cik tad tie mikriņi maksā. Teica ka 30 tāpēc paliku drošāks, jo tas ir mazāk kā solīts grāmatiņā. Protams kad sekojot viņam izkāpām, atzinās ka ir šoferis, un par solīto summu aizvedīs ar savu auto. Nu nekas, cena jau laba. Beigās darījums izrādijās visai labs jo šis mūs tur arī 3 stundas gaidīja un aizveda uz autobusu atpakaļ. No huairou pilsētas uz kuru veda autibuss (50km no pekinas) vēl 15km bija jābrauc ar to auto, tāpat mikriņš vai šoferi ir vienīgais variants.
Uz sienas nesaprotami maz cilvēku, balto vēl mazāk. Ar “maz” es domāju tik maz, ka viegli uztaisīt kadrus ar kilometriem garo sienu tā lai neredz cilvēkus. Sākam domāt ka balto ķīnā ir mazāk kā laosā, jo arī aizliegtajā pilsētā kopā bija kādi 30 uz visu 1×1.5km teritoriju. Un ir pati sezona. Tas jau protams forši, sajūtas autentiskas.

Mūsu viesnīca atrodas hutongu rajonā, hutong ir tāda mikroskopiska 2m plata ieliņa no kuras uz sāniem pievienojas milzīgs tīkls ar iekšpagalmiem iekšpagalmos. Te ir tik autentiska ķīna cik vien var iztēloties.

Nopirkām nūdeļu bļodu (tāds kā mums big lanč ko aplej ar verdošu ūdeni) un atpūšamies. Pa ceļam no sienas nopirkām oliveram mini ratus, tādus saliekamos 5kg, par 15ls. Lētāk arī bija, bet tādi kur nevar gulēt.

Ak jā, vakar vakarā vazājāmies un sapazināmies ar vienu ķīniešu māmiņu kas staigāja ar bērnu. Prasījām kur ratus nopirkt, un viņa pieteicās aizvest, jo esot grūti atrast. Tad nu mums parādija tādu vietu! Sākumā likās ka mūs ved pagrabā lai nolaupītu, taču tur atklājās slepenais vietējo lielveikals, tāda kā gigantiska maksima pazemē kur īstie ķinieši iepērkas, ne tūristi (te ir daudz ķīniešu tūristu no citām pilsētām, tie kuru nav ir tieši rietumnieki). Tur arī loģiski cenas bija labākas.

Rīt pa dienu aizbrauksim uz viena tempļa parku, un sešos vilciens uz Xi’an.

8 Comments on “The wall

  1. fantastika! to gan es gribētu pieredzēt, vienalga, tas ir lielveikals vai nezinukas, pagrīdes teātris vai restorāns, bet nu tāda vieta, kuru zin tikai vietējie, jāā, apskaužams piedzīvojums.ne obligati ķīnā, jebkurā zemē, tas noteikti ir interesanti, pabūt šādās “īpašajās” vietās. tikai ne vienmēr izdodas satikt tādu pretīmnākošu vietējo, kurš to paralēlo pasauli parāda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.