Latvia

Krievu valodas pārsvars

Nevarētu teikt, ka tas mani traucē, es godīgi sakot pat nebiju tam pievēris īpašu uzmanību. Kad braucu vilcienā vai autobusā no darba, ir praktiski neiespējami dzirdēt sarunu latviešu valodā. Krievu valoda – tā ir garantēta. Dīvaini, bet uzkrītoši tas nav, esmu laikam pieradis, jo diez vai tas mana mūža laikā ir mainījies, ja vien uz pretējo pusi.

Bijām Jelgavā un tur uz ielām bija stipri atšķirīga situācija. Likās pat dīvaini, ka visur skanēja latviešu valoda. Tantuks parkā uzrunāja mūs latviski, garāmgājēji čaloja latviski.

Nekas konkrēts, tik fakts kā tāds. Statistika jau arī nav nekāds noslēpums.

14 Comments on “Krievu valodas pārsvars

  1. jā, tāda nu ir tā rīga, un varbūt arī daugavpils, kur ar latviešu valodas dzirdēšanu tā vājāk. un tad kad tu cilvēks, aizbrauc uz kuldīgu, piemēram, vai alūksni, kur visi runā latviski, sajūta tada, ka būtu kautkur ārzemēs.

  2. Ja godīgi, es arī neesmu tam tā īsti pievērsis uzmanību, bet padomājot es teiktu, ka manā dzimtajā pilsētā (Rēzeknē) abas valodas uz ielas vairāk vai mazāk ir līdzsvarā. Garāmgājēji čato visādi, pat angliski un vāciski 😀 Nav jau tik traki, kā dažiem liekas, bet fakts paliek fakts – vispār nedzirdēt krievu valodu ikdienas gaitās šajā pusē ir pagrūti.

  3. Nu nezinu, es esmu krieviete no Krievijas, rudens semestrī biju Rīgā… man pavisam nelikas, ka latviski maz cilvēku runā, turpretīm, visur es dzirdēju latviešu valodu. Goda vārds. Trolejbusā Maskačkā – varbūt krievu par daudz, bet tur arī latvieši brauc, daudz jauniešu, kas latviski runā.Vai jūs domājat, ka krieviem savā starpā jārunā arī latviski? Nu tas būtu smieklīgi. Tātad, nekā dīvaina nav.

    1. Vai tad kāds teica, ka krieviem būtu savā starpā jārunā latviski? Tas taču vienkārši ir tieši proporcionāli krievu skaitam rīgā, un statistika nav nekāds noslēpums. Tas vienkārši ir novērojums, no tā nekas nebija jāsecina

  4. Es jau Purčikā dzīvojot esmu pieradis pie krievu valodā runājošajiem. Pats neko gandrīz nerubīju, tāpēc bieži gadās amizantas situācijas. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.