Foto

Miranda 35SF

Miranda 35SF
Šī patiesi ir visai mistiska kamera. Nora viņu atrada lietoto apģērbu veikalā par 75 santīmiem, ar pārdevējas smīnu, ka tā jau ir rotaļu kamera labākajā gadījumā. Patiesībā fotoaparāts strādā un tam pat nav nekādu defektu. Internetā par to atrast nevar itin neko, izņemot viena cita īpašnieka bildes, kur viņš raksta aptuveni to pašu ko es šeit. Nopirku lētāko melnbalto filmiņu ko vien var nopirkt (Ilford Pan400 kura man ne visai patīk) un uztaisīju bildītes. Zibeni izslēgt nevar, un flash poga neko nedara (to pašu raksta tas otrs īpašnieks). Fokusam ir trīs pozīcijas – viens cilvēks, trīs cilvēki, dabasskats. Uz dabasskata režīmu laikam izslēdzas zibenis. ISO var regulēt. Vairāk gan neko. Ak pareizi – viens defekts tomēr ir. Reklamētais Auto-Rewind neko nedara, pēc filmas izbildēšanas nācās izņemt baterijas un tumsā pašam ietīt filmu ar roku.

Te ir tas ko atradu:

One of the most mysterious cameras I’ve ever come across, this was produced well after the 1978 closure of the Miranda Camera Company.

At some point in the mid-80s, Dixons Stores Group plc in the United Kingdom purchased the rights to the Miranda name, and began in-house selling of Miranda branded photography equipment, including cameras, lenses, tripods, and camera bags. One of their first such examples is the Miranda 35SF; apparently a rebadged Haking MW35S, it builds on the success of the Haking MW by adding a faster, f3.8 38mm lens, a variable power flash, and a lever for easy shutter locking and release.

The camera was launched at Photokina in 1982 and apparently picked up by Dixons some time soon after. Not sure how many examples of these have survived as finding information about the Miranda 35SF specifically was virtually impossible… it was only when I linked it to the Haking that more information became available!

Tātad vēl šo kameru var atrast ar nosaukumu “Halina MW 35E”, “Haking MW35S”, “Ansco Mark 35”.

Te dažas no bildēm, kas nebija pārzibeņotas (flash to your face) vai miglainas dēļ kreisā fokusēšanās mehānisma:

Untitled-16

Untitled-12

Untitled-22

Papildus šai kamerai, tajā pašā lietoto apģērbu bodē nopirkām arī stipri mistiskāko “3M 1004” kameru, par kuru internetā nav neviena vārda. 3M gan ir visai populāra kompānija. Interesantais šajā kamerā ir tas, ka tā izmanto interesanto 126 formātu. Diemžēl ar to pabildēt neizdosies, jo šādu filmu jau labu laiku neražo. Ja vien es pats kaseti neuzkonstruēšu.

2 Comments on “Miranda 35SF

  1. o, superīgi. varu tevi apskaust — ne par konkrētiem fotoaparātiem, bet gad par sajūtām, pie tādiem ūnikumiem tiekot. izklausās ļoti interesants “apģērbu” veikals 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.