Recipe

Šokolādes valriekstu kūka

Pirms laiciņa uzgāju interesantu kūkas recepti kādā blogā. Beidzot saņēmos uztaisīt. Sanāca fantastiska un pasakaini salda!
_DSC1054.jpg

Recepte

Pildījumam:

– 1 1/2 glāzes cukura
– 1/2 glāzes ūdens
– 200g sviesta
– 1 glāze piena
– 1/3 glāzes medus
– 3 1/2 glāzes sadrupinātu valriekstu

Pannā uzkarsējam ūdeni līdz tas vārās, pieberam cukuru, maisam, turpinam vārīt uz vidējas uguns kamēr cukurs ir izkusis un maisījums sāk palikt biezāks, met daudz lēnus burbuļus. Noņem no uguns, iejauc sviestu un pienu. Samaisa visu kopā, tad uzliek atpakaļ uz uguns un silda uz vidējas uguns, maisot. Pēc 15 minūtēm iejauc medu un riekstus, sajauc. Noņem no uguns, atdzesē līdz gandrīz istabas temperatūrai.

Mīklai:

– 4 glāzes sijātu miltu
– 1/4 glāzes cukura
– 1/4 tējkarotes sāls
– 1 glāze auksta sviesta (ne galīgi cieta, plastiska)
– 3 olu dzeltenumi
– 1/3 glāzes ledus ūdens (lai sviests nesakūst)

Sajauc sausās sastāvdaļas bļodā, un olas ar ūdeni citā bļodā. Sviestu iejauc miltos, plūkājot to un jaucot, kamēr sviesta gabaliņi ir zirņa izmēra. Lēnām pielej olu-ūdens mikstūru klāt miltu maisījumam, un mīca kamēr viendabīgs.

Mīklu turpina mīcīt ar rokām, lai tā ir viendabīga un plastiska. Nepārmīciet mīklu, lai nesāk kust sviests. Sadaliet mīklu divos gabalos 1/3 + 2/3 un sarullējiet bumbās. Ielieciet ledusskapī uz pusstundu.

Uzkarsē krāsni uz 250C.

Uz miltotas virsmas izrullē lielāko mīklas gabalu apaļā formā, lai tā ietilptu standarta 26-28cm tartas pannā, tā lai mīkla ir nedaudz pāri malām. Iestumjam tur iekšā iepriekš sagatavoto pildījumu. Izrullē otru mīklas gabalu aplī, pārliek pāri, un maliņas saspaida kopā, noslēdzot “vāku”.

Cep 20 minūtes līdz zeltaini brūna. Atdzesē līdz telpas temperatūrai.

Glazūrai:

– 250g Laima Ekstra šokolādes
– 100g sviesta
– 16 perfektas valriekstu pusītes

Šokolādi sadrupina, uzkarsē kopā ar sviestu uz vidējas uguns. Kad sāk kust, samaisa zīdaini gludu. Noņem no uguns, 5 minūtes atdzesē. Pārlej šokolādi pāri kūkai, izmantojot silikona lāpstiņu, nogludina un nosmērē arī sānus. Izkārto valriekstus dekoram. Atdzesē ledusskapī.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.