Notes - Uncategorized

Rūgtā patiesība par cukuru

Vakardien pirms gulēt iešanas uzdūros šim te video, un rezultātā gulēt aizgāju stipri vēlāk nekā pienāktos. Guna man raksta, ka vispār darbu nokavējusi, jo arī šo te skatījusies. Kā var noprast – ļoti interesanti.
Anotācija:

Robert H. Lustig, MD, UCSF Professor of Pediatrics in the Division of Endocrinology, explores the damage caused by sugary foods. He argues that fructose (too much) and fiber (not enough) appear to be cornerstones of the obesity epidemic through their effects on insulin

Pārpilnība ar interesantu informāciju, pasniegtu saprotamā formā. Piemēram tik vienkāršā patiesība par kokakolu – tā satur daudz sāls (nātrijs), kā arī kofeīnu. Lai kola nebūtu sāļa, tur ir daudz cukura. Kofeīns ir urīndzenošs, tiklīdz tu uzvadi no organisma visu ūdeni, paliek nātrijs, kas liek tev dzert vēl.

Papildinājums cilvēkiem, kas negrib skatīties: Video ir par organisma vielmaiņas procesiem, bioķīmiju un to kādi vēsturiski lēmumi ir noveduši pasauli pie aptaukošanās problēmām. Protams vainīgs Niksons un pārtikas industrija.

2 Comments on “Rūgtā patiesība par cukuru

  1. […] Mums pašiem likās pārsteidzoši, ka atšķirības ir tik grūti nosakāmas. Priekš manis, ņemot vērā garšas un cenu atšķirību, RC Cola šobrīd izskatās ļoti laba izvēle. Tomēr esmu nolēmis pēc iespējas samazināt cukura un saldo dzērienu patēriņu, kolu dzeršu ne biežāk kā reizi nedēļā. Noskatījos video sapnis blogā, kas liek kārtējo reizi pārdomāt ēšanas paradumus. Iesaku šo 1h40m garo video angļu valodā arī Tev: http://sapnis.com/2010/07/20/rugta-patiesiba-par-cukuru/ […]

Comments are closed.