Mājās taisīts saldējums


Ievas virtuvē izlasījām vienu saldējuma recepti, un izmēģinājām.

– 8 olu dzeltenumi
– 250g brūnā cukura
– 500ml piena
– 300ml saldā krējuma
– 2 tējkarotes šķīstošās kafijas
– 100g cepumu ar riekstiem vai mandelēm

Tā vismaz ir rakstīts žurnālā, pēc pieredzes, droši vien liktu par 50g mazāk cukura, par 2 mazāk olas, un par 100ml mazāk saldā krējuma. Tā gan ir tikai juška, jo saldējums sanāca ļoti trekns un salds. Es gan negalvoju ka mana juška recepti padara labāku, to es vēl pārbaudīšu.

Tātad process – pienu uzvāra, apmaisot tajā iejauc ar cukuru sajauktus olu dzeltenumus. Šķidrumu uz lēnas uguns karsē līdz tas nedaudz sabiezē, bet nevāra. Pievieno kafijas pulveri, visu atdzesē. Saputo saldo krējumu (tam jābūt ļoti aukstam un svaigam lai tas saietu smukā putukrējumā). Iejauc putukrējumu masā. Liek saldētavā. Ik pa laikam (10-20 min) samaisa lai ir atkal viendabīgs (jo virskārta sasalst ātrāk). Kad masa jau sāk palikt bieza, iejauc sadrupinātus cepumus (to mēs nedarījām).

6 thoughts on “Mājās taisīts saldējums

  1. Vēl esmu dzirdējusi, ka tiek jaukti klāt saputoti olu baltumi – pieļauju iespēju, ka tos izmantojot putukrējuma vietā, sanāk “vieglāks” un ne tik trekns saldējums.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *