Recipe

Fiksās vakariņas – makaroni ar siera mērci

Smukāk jau protams būtu teikt Pasta ar Gorgonzolas mērci, bet nu lai jau paliek. Atnāku mājās – nekā nav, slinkums taisīt, slinkums domāt. Nu ok, tev iespējams mājās ledusskapī nemētājas visas šīs sastāvdaļas, bet var tak pāri ielai pāriet?
– Pasta, jebkādi labi makaroni [1. Labi makaroni ir tādi, kas sastāv tikai no cietgraudu miltiem, t.i. Semola di grano duro]
– Zilais siers 100g
– Saldais krējums 100g
– Gailenes

Ar gailenēm starp citu ir tā, kad tās ir svaigas – cep uzreiz. Ja gribi glabāt, tāpat cep un tad saldē. Ja sasaldē neceptas gailenes, viņas ir rūgtas. Man arī tā bija, bet nu siera mērce to nomaskēja visai labi.

Uzliek vārīties makaronus. Makaroni ir gatavi tad, kad pagaršojot pārkož, un vairs nav baltās miltainās strīpiņas iekšā. Kamēr vārās makaroni, uzliek mazā katliņā sildīties saldo krējumu. Kad viņš sāk kūpēt, iedrupina iekšā zilo sieru. Var lietot arī jebkādu citu sieru, vai arī tos jaukt. Sieru var likt vairāk lai būtu asāka un biezāka mērce, vai arī mazāk. Mērci maisa, lai siers izkūst, tad noņem no plīts, uzliek vāku, un noliek malā, kamēr makaroni vārās. Uzliek pannu, un izkausē lielu piku sviesta (nu trešdaļu no paciņas), un tajā cep gailenes. Šeit uzdevums nav izcept gailenes, bet dabūt uz tām sviesta garšu un aromātu, tāpēc eļļa un margarīns ir ļoti neieteicami.

Makaronus nokāš, liek uz šķīvja, tiem blakus uzliek sēnes, pārlej ar mērci.

Easy! 10 minūšu recepte.

Variācija ja nav gaileņu – makaronus šķīvī pārkaisa ar sadrupinātiem valriekstiem, un tad pārlej ar mērci.