Apple - Computers - Technology

Pārdomas par Flash

Šķiet ka patiešām iPad tomēr būs neliela revolūcija pārnēsājamo ierīču pasaulē. Apple mazāk kā mēnesī, un Amerikā vien ir pārdevuši miljonu šo jauno ierīču, pat pirms 3G versijas iznākšanas. Trešdaļu šo ierīču ļaudis bija rezervējuši pirkumam pat pirms to vispār varēja dabā apskatīt, tikai balstoties uz dažām bildēm kas redzētas internetā.
Es personīgi arī kāroju iegādāties 3G variantu, taču nekur nesteigšos. Sākotnēji uztrauc Flash neesamība. No vienas puses es Flash nevaru ciest, un saiti kas pilnībā būvēti ar Flash vienmēr ir šķituši dezorganizēti un haotiski. Esmu HTML+CSS+Javascript cilvēks, un pilnībā saprotu ko Steve Jobs šeit raksta par savu nepatiku pret Flash.

No otras puses – Flash ir izmantots arī manabite.lv rēķinu pārvaldniekā, Google Analytics un citos ikdienā lietotos saitos. Izslēdzot flash, tie paliek nelietojami.

Kad šo apzinājos, likās ka šis būs liels klupšanas akmens ceļā uz iPad izsišanos tirgū, taču izrādās situācija virzās uz citu pusi. iPad ir īsā laikā kļuvis tik populārs, ka tieši pretēji – Flash ir klupšanas akmens ceļā uz šo mājaslapu apmeklējumu no iPad lietotāju puses. Vairāki laikraksti Amerikā jau raksta par to, ka dažas no lielajām Fotrune 500 kompānijām sev pamatīgi iešauj kājā un zaudē miljoniem potenciālo apmeklētāju kuri neredz viņu lapu saturu. Un galvenais – ne jau tikai iPad lietotāji.

Flash nestrādā uz lielākās daļas mobilo ierīču, no rūpnīcas ar Flash nenāk gandrīz neviens telefons, un iPad šeit nav nekāda melnā avs, tas ir tikai lielais spēlētājs dēļ kura visi pēkšņi pamanīja problēmu.

Un problēma nav iPad vai citu ierīču nespējā attēlot Flash lapas, problēma ir šo lapu uzturētājos kuri nenodrošina visiem lietotājiem saturu. Laiks padomāt par alternatīvu versiju izgatavošanu, vai pilnībā pāreju uz normāliem standartiem. Nav gandrīz nekas, ko Flash lapas vietā nevarētu uztaisīt ar HTML+CSS+Javascript.

2 Comments on “Pārdomas par Flash

Comments are closed.