Ātra uzkoda: Bruschetta un Ruccola salāti

Reizēm ir tā, nu neko nevar izdomāt, un slinkums ņemties, īsti laika nav, vai vienkārši izsalkums tā dod virsū, ka negribas domāt neko tālāk par makaroniem vai (nedod dievs) pelmeņiem. Ir divas ļoti vienkāršas bet neiespējami garšīgas lietas, ko tu uz ātru roku vari sev pagatavot jebkurā laikā.
Bruschetta ([brusketa]), vajadzēs:

– vislabāk gatavojama no tumšās ciabatta maizes
– smalki sagriezti mizoti tomāti, vai tas pats no veikalā nopērkamas kastītes (iesaku I♥Eco iekš Rimi)
– nedaudz pesto
– nedaudz zaļumu
– siers (zilais, parastais, mozarella, patiesībā vienalga kāds)

Ieslēdzam krāsni uz 190C un atstājam sildīties. Sajaucam tomātus bļodiņā ar karoti pesto, iejaucam sakapātus saļumus. Sagriežam maizi sķēlēs, izkārtojam uz pannas, iešaujam 190C krāsnī apbrūnēties uz minūtēm divām (tā lai sāk palikt zeltainā tonī, bet lai nav cieta un kraukšķīga). Izņemam ārā, uzliekam tomātu masu, pārberam ar sieru, un ieliekam vēl uz divām minūtēm lai siers izkūst. Kopā zem 10 minūtēm un jums būs lieliskas ātrās pusdienas.

Ruccola salāti, vajadzēs:

– ruccola lapas (Supernetto paka par 1Ls)
– feta mīkstais siers (Supernetto kastīte pie lata)
– zaļās olīves
– cherry tomāti
– olīveļļa
– parmesan siers (vai mūsu pašu Minhauzena cietais, pa 4.98Ls kilogramā uz atlaidi)
– (opcionāli) garneles

Garneļu vietā droši vien varētu likt arī saulē kaltētos tomātus.

Un tad vienkārši, ņemam rukolu, tad liekam virsū 5mm-10mm kubikos sagrieztu feta sietu, uz pusēm pārgrieztas olīves, ceturtdaļām sagrieztus cherry tomātus, visu pārējo, pārlej ar nedaudz labas (extra virgin, ja var atļauties tad organic) olīveļļas, uzmanīgi visu iecilā un pasniedz pārkaisītu ar pasmesan sieru. Voila! Ellīgi ņammīgs salāts, gluži kā radīts priekš pavasara, kas tieši kā lien ārā.

6 thoughts on “Ātra uzkoda: Bruschetta un Ruccola salāti

  1. un cik daudz jāmaksā par elektrību lai pagatavotu tās maizītes???? Cik ilgi ir jāsilda plīts lai tajā paceptu maizi uz 2 minūtēm????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *