Crazy Thoughts

Grillētās vistiņas ir mafijas aizsegs

Jā, šī atklāsme man nāca jau visai sen. Jūs taču ziniet tos dīvainos autobusiņus-vistiņu tirgotājus? Viens tāds piemēram ir pretī botāniskajam dārzam, pie Statoil. Nekad neesmu sapratis, vai tiešām tur kāds pērk tās uz ielas grillētās vistas, un ja jā, tad kāpēc?
Iestādes ļoti aizdomīgas, un pati ideja kā tāda – uz ielas tirgot uz ielas nepatērējamu karstu lielo ēdienu, ir absurda. Padomājiet paši! Tikpat labi tur varēja tirgot kāzu tortes, iesaiņojamas līdznešanai. Does it make any sense? Nope.

Patiesība ir tāda, ka šie mistiskie vistu kioski ir aizsegs narkomafijai. Vairākas reizes esmu redzējis aizdomīga paskata tēlus grozāmies pie šīm iestādēm.

Piemēram pagājušo nedeļ, kad devos pie zobārsta, pa ceļam novēroju aizdomīg paskata vīrieti melnā uzvalkā ar 50Ls banknoti rokā, grozāmies pie kioska. Viņam pasniedza brūnu papīra tūti. Tiklīdz mūsu skatieni sastapās, banknoti viņs paslēpa rokā.

Protams, varētu padomāt ka šis turīgā paskata cilvēks, tāpat vien gāja pastaigāties ap botānisko dārzu, un viņam sagribējās pasēdēt uz ielas apmales, un pagrauzt veselu grillētu vistu. Tapēc viņš izvilka sev kabatā esošo 50Ls banknoti (biezie nepazīst desmitniekus) un norēķinājās tuvākajā vistu kioskā. Ieraudzījis aizdomīgā paskata mani, viņš uz mirkli nobijās.

Joprojām neizklausās ticami, vai ne?

20 Comments on “Grillētās vistiņas ir mafijas aizsegs

  1. ieraudzīju komentēšanas iespēju un apjuku. nebiju gaidījis. neko prātīgu teikt arī nevēlējos tikai pamaitāt komentāru pievienošanas būtību 🙂

  2. Nevēlos spamot, bet pacelšu roku, ka esmu tur pircis tās vistiņas. Jo viņas gluži vienkārši ir garšīgas.

  3. Man šādas aizdomas ir/bija krietnu laiku. Slavenākā vistiņgrillētāju būdiņa ir pie iebraukšanas Slokā, vai Ķemeru parkā tiko pārbraucot Lielupes tiltu. Kurs tur pirka vistas – no idea. Bet šāds pasākums kā biznesa modelis bija lielisks aizsegs, lai darbotos pat vēlā nakts stundā.Nu jau kādu laiku būdiņa pačibējusi, tomēr aizdomas palikušas 🙂

  4. Patiešām šķiet, ka teorētiski kārtējā sazvērestība. Bet tā kā man nav pretargumentu, ka tur tirgotu ko vairāk, nekā vistas un to detaļas. Taču neesmu izmeklētājs Caps, lai to pārbaudītu…

  5. Kopš mūžseniem laikiem esmu uzskatījis vistiņu tirgotavas par narkozaņķiem. Un tavs piemērs stiprina manu pārliecību. Lai gan – redzējis neko aizdomīgu tur neesmu, un vismaz pirms gadiem 15-20 grillētas vistas cilvēki patiešām pirka (arī mani vecāki).

  6. Tāpat arī belašu tirgotāji. Atliek pārdevējai parādīt īpašo kodēto zīmi un vārdu salikumu: man, lūdzu, īpašo belašu (tas jāsaka ar vienu aizvērtu aci) un tante iedod belašu ar koku.

  7. jāatzīst, ka nevaru prātā atsaukt, kur būtu manītas šādas vistiņbūdas, vai tiešām tādas tagad vēl ir? 🙂

  8. Jā, tas patiešām ir normāli – uz ielas pārdot grilētas vistiņas. Es pirmo reizi tādas ēdu Berlīnē jau tālajā 1996.gadā.

  9. hmm, interesanta doma un varbūt, ka tā tas arī ir. Vistu būdā pretim Botāniskajam dārzam vistas esmu pirkusi vairākkārt, garšīgas 🙂 Vismaz negaršo tā, kā visas vienādās pārmarinētās rimiku/maximas vistas. Nākošreiz jāmēģina dot 50nieks un jāpiemiedz ar aci 😀

  10. arī es agrāk esmu ēdusi tur pirktās vistiņas.viņas tur ir tiešām garšīgas. un ja gadās noiet garām,pa ceļam uz mājām ejot kāpēc gan nepaņemt? nav jau jāēd uzreiz uz vietas parkā vai uz šosejas.
    par maximas un rimi vistām piekrītu.tur viņi jau cep ne visai svaigas vistas. viņi cep vistas kurām labākajā gadījuma drīz beigsies termiņš. viņas tak kkā ir jānopardod..neiesaku maximas un rimcikos pirkt ceptās vistas.

Comments are closed.