Notes - Uncategorized

Kā eko kosmētika ar dīzeļdegvielu iekšā

Vasarā, kad uz darbu braukāju ar velosipēdu, bieži vien piestāju Olimpijas Daugavas piena veikaliņā. Agrāk man likās, ka Daugavas produkti ir ļoti dārgi un muļķīgi pārcenoti, taču iedziļinoties, sapratu ka tā gluži nav. Rimi tie ir dārgi, bet Daugavas firmas veikaliņā jogurtu un pienu var dabūt par 0.3ls, arī citas cenas ir ļoti konkurētspējīgas. Kāpēc gan tieši to? Daugavas produkti ir ekoloģiski tīrā vidē ražoti, piens iegūts no govīm, kas dzīvojas brīvā dabā, un kurām tiek atskaņota mūzika (nopietni!) Jogurts sastāv no īstām un dabīgām sastāvdaļām – piena, baktērijām, cukura un ogām. Nekā vairāk. Esat pamanījuši cik želatīnu un recētājvielu ir citos jogurtos? TIe nemaz nav jogurti.
Problēma gan ir vienā produktā. Sniega bumbas. Tādas kā svaigā siera bumbiņas eļļā. Ļoti garšīgas, tādas ražo daudz vietējo ražotāju. Bet Daugava savas paprikas Sniega bumbas ir izdomājusi tirgot Spilvas mērcē!

Ir maz pārtikas uzņēmumu kuru produktos ir tik daudz nevajadzīgu sūdu kā tieši Spilvai. Salīdziniet viņu tomātu mērces un majonēzes ar citiem vietējiem ražotājiem. Nevarētu teikt ka garša no šīs E burtiņu kolekcijas ir labāka. Heinz ketčupā ir teju vai desmit reižu mazāk sastāvdaļu, un tas ir garšīgāks.

Tātad pie lietas – garšīgās ekoloģiskās sniega bumbas, spilvas paprikas mērcē no divdesmit E burtiņiem. Absurds! Salīdzinājumam varu iedomāties ka Madara savas eko kosmētikas šķaidītu ar dīzeli. Paldies dievam viņi to nedara, Madara ir fantastiska kompānija!

Tāpēc Daugavas sniega bumbu vietā es izvēlos citu man tuvu ražotāju – Trikātas Sniega bumbas. To sastāvs ir ļoti īss un konkrēts. Trikāta ražo arī vairākus eko sierus, un viņu produktu iesaiņojumu dizains ir lielisks. Es atbalstu vietējos ražotājus, kuru produkti ir skaisti iesaiņoti, labi garšo, un kuru sastāvs ir no dabīgām vielām.

Daugava – lūdzu sekojiet piemēram, un nedraudzējieties ar produktu koncepcijai nedraudzīgiem uzņēmumiem kā Spilva. Pē!