Notes - Uncategorized

Klusums un miers komentāros

Kopumā šis blogs var lepoties ar 1511 ierakstiem (ieskaitot šo), kā arī gandrīz 8000 komentāriem. Visai daudz, vai ne? Dīvainā kārtā, komentāru formas pie rakstiem jau kādu laiciņu vairs neatradīsi. Kāpēc tā ir?
Kā jau esmu rakstījis iepriekš, manuprāt vidējam Latvietim iedodot rokās komentāru formu, automātiski nostrādā kāds smadzeņu atslēgšanās slēdzītis, un viņš sāk rakstīt lietas, ko aci pret aci nemūžam nepateiktu. Tas protams attiecas arī uz mani. Es gan pēdējā laikā ļoti centos.

Rezultātā bloga uzturēšana vairāk saistījās ar raksta publicēšanu, un tad šausmās ieplestām acīm un aizturētu elpu – komentāru gaidīšanu. Kritika, nesaistītas muļķības, izņemšana no konteksta – tik daudz sliktu lietu var lasīt komentāros (paskatieties kādas šausmas notiek Youtube komentāros, vai jebkurā Latvijas portālā). Tas mani novirzīja no mana personīgā bloga pamata idejas – domu rakstīšana. Tā vietā man bija jākoncentrējas uz pamatotu atbilžu un reakciju rakstīšanas, un neko vairāk kā negatīvas emocijas no tā visa es neguvu. Labi – iemācijos varbūt precīzāk definēt domas, lai nerodas jautājumi.

Taču tagad – ak vai, brīvība un svaigs gaiss. Bez jebkādām briesmīgām sekām, varu droši rakstīt par dievu, gejiem, ebrejiem, melnādainajiem, muhamedu ar suņa ķermeni, un visu pārējo.

Priekš kam man lasīt komentārus no stila “tu esi kretīns un neko nesaproti”? To es pats labi apzinos.

Pat ja arī es esmu kretīns un neko nesaprotu, tāds nu es esmu. Un šeit es rakstu visu kas ienāk man prātā. Man nav redaktora un cenzora. Kas man dotajā brīdī ir galvā, tas nonāk raksta publicēšanas formā. Es pat īpaši necenšos pārdomāt rakstīto, vai pārlasīt.

Tāpēc jau šis ir blogs, nevis publiska avīze, vai diskusiju forums. Man nav vajadzīgs tavs viedoklis, man pašam tāds ir. Tā teikt – viedokļi ir kā dibencaurumi. Katram tāds ir, un tie visi smird.

Es rakstu. Tu lasi.

Pagaidām ar komentāru likvidēšanas eksperimentu esmu visai apmierināts. Vienīgais trūkums – nav īsti saprotams vai kādu vispār interesē tas ko es rakstu, taču tā jau ir problēma, kas ir pretrunā ar uzstādijumu. Man ir jāatradinās no rakstīšanas dēļ reakcijām.

Paldies par uzmanību.

2 Comments on “Klusums un miers komentāros

Comments are closed.