Technology

SD karšu testi


Noriskēju, un Ebay iegādājos bezvārda 32GB SD karti par 39$ ieskaitot piegādi. Cena ļoti neticama, tāpēc nekādu cerību par korektu ietilpību, kvalitāti vai ātrdarbību man nebija. Vakar sūtijums pienāca, un varēju nedaudz patestēt, salīdzinot ar manām citām SD kartītēm.

Vienmēr pērku lētākās SD kartes, jo nekad neesmu izjutis lielu atšķirību to ātrumos, pat lēnākās kartes man vienmēr ir labi strādājušas gan videokamerā gan fotoaparātā. Tāpēc šis tests noteikti neko daudz nenozīmē, jo nosedz tikai lēto galu, turklāt dažādos izmēros.

Salīdzinājumam man bija:

  • PNY 4GB kartīte, pirkta Amerikā Best Buy;
  • Sandisk 8GB, pirkts Taizemē tirgū, iespējams pat viltots;
  • PQI 16GB, nāca komplektā ar videokameru;
  • Unbranded 32GB, tagad nopirktias eBay;

Dīvainā kārtā konkrētais eBay pārdevējs tagad ir pacēlis cenu, tāpēc konkrētu pārdevēju ieteikt nevaru, bet par līdzīgām cenām līdzīgus unbranded SD var dabūt daudz.

Kā var redzēt, lētākā 32GB kartīte ne tikai nav sliktākā, bet ir otra labākā no visām. Ietilpība arī uzrādās 35GB solīto 32GB vietā, un pagaidām nekas neliecina, ka ar šo karti kaut kas nebūtu kārtībā. Galu galā visās iekšā ir vieni un tie paši NAND čipi, līdz ar to lielas atšķirības nemaz nevar būt.

Papildināts 2011. gada jūnijā: 32Gb karte nomira tiklīdz sasniedza 4Gb ietilpību, t.i. izmērs bija samelots. 16Gb PQI karte nomira sasniedzot 8Gb, t.i. arī viltota. Laikam tomēr turpmāk jāpērk tikai prestižos veikalos kuriem ir kaut kāda garantija, ja negrib zaudēt bildes.