Movie - Recipe

Divas džūlijas un 180 receptes

Noskatījāmies tādu filmu Julie and Julia. Pēc nosaukuma, un šķiet arī plakāta, biju iedomājies, ka tā būs pilnīgi cita tipa filma, noteikti nebiju gaidījis neko daudz.
Patiesībā filma bija ļoti jauka. Tā ir balstīta uz diviem patiesiem dzivesstāstiem, viens ir par vienu no amerikas slavenākajām pavārēm, un otrs ir par meiteni blogeri, kas nolemj gada laikā pagatavot pilnīgi visus ēdienus no slavenās pavāres grāmatas. Filma ir viegla, jauka un pavisam noteikti iesaku to noskatīties. Interesanti, ka praktiski viss ir balstīts uz patiesiem notikumiem, un Džulijas blogs joprojām eksistē. Merila Strīpa ekscentrisko, ļoti garo pavāri notēlo lieliski.

Tā vien sagribējās uzņemties līdzīgu uzdevumu, bet nejūtos pietiekami organizēts, lai tik tiešām spētu pagatavot kādas grāmatas visas receptes noteiktā laikā.

Taču, pamēģināt gan vajag. Paņēmām grāmatu “180 best vegetarian recipes” un sākot ar šodienu sāksim tās gatavot. Jo interesantāk tas ir tāpēc, ka līdz šim visas mūsu pavārgrāmatas stāv plauktā neizmantotas, un ja tā padomā, tā iespējams būs pirmā reize kad gatavošu tieši no grāmatas (parasti izlīdzamies ar interneta recepšu improvizācijām).

Šodien plānoju taisīt burkānu koriandru zupu, un kartupeļu tartu (tarta ir plāna un blīva kūka, kā plātsmaize).