Apple

Apple tāfelīšdators

Pēdējos mēnešos visi baigi safanojušies par kārtējo baumu produktu – Apple Tablet (jebšu iSlate kā daži domā to sauks). Tā runā, ka tam būs 10″ ekrāns, un tas izskatīsies līdzīgs palielam iPod Touch. Vēl šisdienas baumas ziņo, ka visus servisus ko šobrīd ņem no Google, turpmāk uz Apple mobilajiem produktiem pārņems Microsoft Bing. T.i. kartes, meklēšanu utt. Manās acīs tas protams ir mega fail, jo pirmkārt Bing mani nekad nav saistījis kā meklētājs, otrkārt man arī Google kartes vienmer ir likušās pārākas. Tagad gan apskatot jauno Bing Maps beta izrādās, ka šis ir labi attīstijies pēdējā laikā, taču satelītattēlu ziņā google joprojām ir divas galvas tiesas pārāks. Bing izmanto vairāk kā 10 gadus vecus satelītattēlus Rīgai, un ārpus tās izšķirtspēja liedz nojaust cik veci tie ir 🙂
Vēl baumotāji nebeidz strīdēties par to kāda operētājsistēma būs uz jaunā tāfelīšdatora (slate angliski nozīmē šīferi, kā arī mazu tāfelīti). Daži uzskata, ka tas būs tas pats iPhone OS, bet es savukārt pieturos pie domas, ka Apple stilā tas būs kas negaidīts un atšķirīgs. Pilnīgi iespējams, ka AppStore parādīsies jauna sadaļa īpaši veltīta šim jaunajam formātam, jo galu galā – tam būs lielāks ekrāns, un vienkārši izmērā palielināt vecās iPhone programmas, vai tās novietot rindās blakus – manās acīs būtu stulbi. Noteikti ka izstrādātājiem būs iespēja veidot pilnīgi jaunas programmas, atbilstošas jaunajam ekrānam.

Un protams parasto MacOS tas arī nedarbinās, tas būtu lēti un prasti. MacOS nav īsti piemērots lietošanai ar pirkstiem.

Interesanti arī kā notiks rakstīšana uz šāda aparāta. Rokās turot to noteikti nevarēs darīt, jo tik gari pirksti diez vai kādam ir (lai iphone stilā ar īkšķiem nosegtu klaviatūru kas stiepjas pār visu ekrāna platumu), bet likt viņu uz galda lai rakstītu arī būtu dīvaini.

Lai tur vai kā, uzzināsim nākamnedēļ trešdien, kad notiks Apple īpašais pasākums, kurā tiks anonsēts kāds vēl nevienam nezināms produkts. Varbūt nekāda tāfelīšdatora nemaz nav?

2 Comments on “Apple tāfelīšdators

  1. […] blog.sapnis.com – Apple tāfelīšdators function DraugiemSay( title, url, titlePrefix ){ window.open( 'http://www.draugiem.lv/say/ext/add.php?title=' + encodeURIComponent( title ) + '&link=' + encodeURIComponent( url ) + ( titlePrefix ? '&titlePrefix=' + encodeURIComponent( titlePrefix ) : '' ), '', 'location=1,status=1,scrollbars=0,resizable=0,width=530,height=400' ); return false; } Atslēgas vārdi: apple, Gadžets, iphone, iPods.lv, Steve Jobs, Stīvs Džobs Twitter ir viena klikšķa attālumā – vai – Saistītie raksti:ī telefona 20 minūšu iepazīšanās video […]

Comments are closed.