Computers

Laptopa Pause pogas iespējas

Atnesa man te tādu Acer AspireOne laptopu instalēt. Patiesībā, ar visu manu naidu pret Acer, jāsaka ka šis izskatās ļoti vilinošs. Maksājot kautkur 180Ls, toties tam ir Atom, 10″ LED ekrāns, un tas ir fantastiski viegls. Vieglāks par manu arhaisko 7″ ekrāna EEe. Šitam toties ir 160GB cietais disks! Nu jebkurā gadījumā, tātad man atnesa viņu lai atbrīvojos no Linux.
Nekādi neizdevās piespiest ierīci iestartēties no USB CD iekārtas, neskatoties uz neko kas bija ielikts iekš BIOS uzstādijumiem, tas startējās pa taisno vecajā Linux (kurš ja kas negribēja būtēties dēļ kautkādām failsistēmas problēmām, out of the box).

BIOSā atradu arī tādu enable F12 boot device selection. Ieslēdzu to, spiedu F12 un piedāvāja man izvēlēties tikai vienu BOOT ierīci – IDE disku.

Secināju, ka nezinkāpēc netiek atpazīts vai nu DVD disks, vai DVD iekārta. Padomāju, un iedomājos izmantot veco labo Pause pogu, ko nebiju lietojis šķiet kopš DOS laikiem (dīvaini rakstīt šos trīs burtus, jau bija aizmirsies).

Un tas nostrādāja! Acīm redzot USB ierīce nepaspēja inicializēties jo Atoms ir baigi ātrais, un Boot notiek visai zibenīgi. Ieslēdzu, nospiedu Pause, pagaidīju kamēr USB DVD ierīce sāka mirgot, piespiedu Enter un tad F12 un te nu bija mans DVD aparāts iekš Boot menu.

Windows7 tagad sēž un instalējās, redzēs kā būs ar draiveriem un kā šis ies uz tāda Atoma.