Notes - Uncategorized

Slik 500DX statīvu kriminālstāsti

Pirms vairākiem gadiem sev saņēmos un nopirku salīdzinoši dārgu statīvu. Statīvs pats labs un ļoti stabils, bet galva viņam tāda – nekāda. Grūti regulējama, rokturīši turklāt nolūza pēc pāris kritieniem un regulēt šo palika praktiski neiespējami (ja vien pie rokas nav kāds Leatherman plaķeņu komplekts).
slik500dx_head1

Tagad pienāca laiks saņemties otru reizi, un nopirkt normālu statīva galvu.

Ilgi un dikti gaidīju savu jauno statīva galvu, gandrīz jau biju zaudējis cerību, bet tad vienu dienu pastniece mani iepriecināja ar svēto balto lapiņu.

Problēma! Noņemot veco statīva galvu, nebiju iedomājies ieraudzīt pavisam cita tipa stiprinājumu, jo vecā galva stiprinājās nevis vertikāli uzsēžoties, bet no sāna apņemot t.s. Central Column.

slik500dx_head2

Sākumā jau nodomāju, ka vai nu nepareizu galvu esmu pircis, neatbilstošu statīvam, vai arī jāpērk cita centālā kolonna, bet tad sāku pētīt visādas bildītes internetā, līdzīgu problēmu diskusijas, un secināju, ka teorētiski to stieni vēl ir iespējams izjaukt, atklājot man vajadzīgo skrūvi uz kuras uzsēdināt jauno galvu.

Palīgā nāca ražotāja Slik Amerikas izplatītāja mājaslapa, kur dokumentu arhīvā atradu šī statīva uzbūves diagrammu, kas atklāja mani interesējošo patiesību – statīvu ir iespējams izjaukt. Nebija jau tā, ka pirms tam nepamēģināju, bet nekas neliecināja ka tur kautkas tik tiešām spēj skrūvēties. Bilde bija sekojoša:

slik500dx

Divas daļas tomēr spēj atdalīties! Mocījos jau ar minētajām plaķenēm, ar visādiem citiem instrumentiem, bet nekā – izjaukt neizdevās.

Sazvanīju tēti, kuram mājās ir neierobežotā daudzumā pieejamas visu izmēru roratslēgas, aizbraucu ciemos, un voila – statīva sistēma padevās, un atklājās mani interesējošā platforma!

slik500dx_head3

Atlika uzskrūvēt komplektā galvai iedoto pārejas skrūvi:

slik500dx_head4

Tagad tikai atlika uzskrūvēt galvu, un nodoties īpaši šim pasākumam organizētām dzīrēm trejdeviņu dienu garumā. Vai kā tamlīdzīgi.

Šo bilžu instrukciju nolēmu izveidot tiem nabadziņiem, kas saskarsies ar līdzīgu jautājumu par izjaukšanas iespējām, jo pats internetos rakājoties atradu tikai lērumu līdzīgu jautājumu, un minējumus īstu atbilžu vietā.

slik500dx_head5