Notes

Mitro salvešu kriminālstāsti

Kā zināms, bēbjiem bez pamperiem ir nopērkamas arī tādas īpašas mitrās salvetes. Neiedziļināšos to lietošanas apstākļos, bet pastāstīšu par novērojumiem veikalā.
Šodien pa televīziju iet hokejs (joprojām dzirdu, kā tas skan, kad to skatās sievas brālis), un tāpēc visai garlaikots aizgāju uz veikalu, palasīt produktu sastāvus, un izniekot laiku salīdzinot produktus.

Atmetu ar roku salvetēm kuru sastāvi vispār nav uzskaitīti, un salīdzināju trīs kompānijas Pampers mitrās salvetes. Cenu līmeņi aptuveni 0.90Ls, 1.3Ls un 1.7Ls (ļoti aptuveni, un ietillības arī nedaudz atšķīrās, bet uz vienu gabalu cenas sadalījās aptuveni šādi).

Nosaukumi – “Economy”, “Aloe Vera” (parastās), un “Sensitive”.

Ņemot vērā, ka visi ir vienas firmas produkti, sastāvus salīdzināt ļoti viegli, jo uzrakstīts tajā pašā formātā un stilā.

Sastāvs nu nenormāli garš, vismaz kādas divdesmit sastāvdaļas tikai losjonam vien, bet liels bija mans pārsteigums, kad secināju – visiem salvešu veidiem ir vienas un tās pašas sastāvdaļas, vienādās proporcijās. Tikai pēdējais ieraksts atšķīrās (pēdējais INCI sastāvdaļās parasti ir tas, kas ir vismazākajā koncentrācijā, jo sakārto tās pēc procentualitātes).

Sekojošas ir atšķirības starp šīm cenās tik ļoti atšķirīgajām vienas firmas mitrajām salvetēm – Ekonomiskajām klāt ir kumelīšu ekstrakts, parastajām ir Alvejas ekstrakts, un Sensitīvajām ir gan Kumelīšu, gan Alvejas ekstrakti. Protams, ņemot vērā pozīciju sastāvdaļu sarakstā, tur noteikti ir labi ja viens grams uz paciņu, bet šī nelielā atšķirība ir viss, kas vajadzīgs, lai uz paciņas legāli drīkstētu rakstīt “with aloe vera” un pielikt latu cenā.

Es zinu, es zinu … I’m bored.