Notes

Kapēc skandināvi ir vislaimīgākie?

Braucot uz darbu acī iekrita visai neglīta stila vides reklāma ar tekstu “Kapēc skandināvi ir laimīgākie cilvēki pasaulē?” un atbildē links uz kautkādu Nordea linku. Es esmu Nordea klients, un parasti man viņu reklamas liekas sakarīgas, bet šī ir neglīta, un vedina domāt uz to, ka viņiem labpatiktos okupēt Latviju vai ko tādu. Skat cik pie mums ir labi un silti, jūs taču gribat lai lielais brālis jums ļauj sasildīties, pastarīši latvietīši, vai ne?
Labi, neveiksmīgs reklāmas teksts, izrādās Nordea tagad piedāvā pārvaldīt tavas Pensiju 2. līmeņa iemaksas. Nezinu vai tas vispār ir iespējams pārvietot tās uz kādu citu banku, jo manas no pašiem pirmsākumiem dzīvo Hanzabankā, nezinu kapēc. Cik es saprotu, man tas ir vairāk vai mazāk vienalga kur viņas stāv.

Bet tas viss nieki, labāk paskatieties kas tur rakstīts, tajā Nordea lapā:

Pensiju 2. līmeņa kapitāla līdzekļu pārvaldīšanu veic IPAS “Nordea Pensions Latvia”, K. Valdemāra iela 62, Rīga, LV-1013. Līdzekļu turētājs ir AS “Swedbank“.

Droši vien jau nekas, bet nu bišķiņ velk uz FAIL 🙂

Ja neskaita šo dīvaino reklāmu, citādi jau protams man pret Nordea nav nekādu pretenziju, un es joprojām to uzskatu par drošāko banku kur turēt savu naudu (un neesmu vienīgais, tā ir drošākā no mums pieejamajām bankām arī pēc Global Finance domām, kas izmantojuši Standart Poors, Fitch uc. vērtējumus )

2 Comments on “Kapēc skandināvi ir vislaimīgākie?

  1. Pensiju plānu var mainīt divreiz gadā.Ja uzkrājumi nav virs 50K eiro, tad pa lielam ir vienalga, kurā bankā tā nauda stāv, jo ČP gadījumā valsts tos 50K tev garantē.
    Ikdienas lietošanā, manuprāt, tomēr svarīgāk ir bankas pieejamība utt. Filiāles, bankomāti, komisijas maksas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.