Notes

Trīsfāžu plāns

Runa nebūs par elektrību, bet par naudas taupīšanu un mobilo telefonu operatoriem.
Pirmā fāze bija no LMT pāriet uz BITE. LMT man bija noriebies ar attieksmi pret klientiem. Citi operatori toreiz lauzās ar sviedriem sejā lai izkarotu kādus klientus, piedāvāja akcijas un superakcijas, kamēr LMT stūrgalvīgi turpināja prasīt padsmit santīmus par zvanu uz citiem operatoriem, un pēc desmit gadiem klienta statusā, tarifi tāpat tev bija lielāki par BITE jauno klientu tarifiem. VIP klients ir tikai nosaukums, tarifi man ir labāki kā tiem “VIP klientiem”.

Otrā fāze bija konvertēt arī visus manus draugus, radiniekus un ģimenes locekļus, t.i. nospiest LMT uz ceļiem. Lai viņiem tiek. Tagad, kad tas ir izdarīts, LMT izlaidis jaunu tarifu sistēmu “Vienādais”, kur šķietami ir vienāds tarifs uz visiem operatoriem (gluži kā BITE5 piemēram), bet uzreiz neredzamais – tiek prasīta papildus samaksa par numura noteicēju, un pēc 100 minūšu mēneša limita pārsniegšanas, tarifs pieaug divreiz. Ha! Mēs nosmejamies, un turpinam maksāt piecīti mēnesī.

Trešā fāze iestāsies ar aprīļa mēnesi, kad es sākšu maksāt nieka 2Ls mēnesī, ar iepsēju neierobežoti ilgi runāt ar citiem BITE abonentiem. Tā nav kāda tur mistiska akcija uz lieldienu nedēļu, šāds 0 tarifs man būs visu atlikušo mūžu. Tā viņi man nozvērējās vakardien BITE birojā. 2Ls ir nevis abonēšanas maksa, bet pieejamais kredīts runāšanai ar citu operatoru klientiem, par 5 santīmiem minūtē. Vēl izdevīgāks tarifs laikam nav iespējams, ja vien pilnīgi bezmaksas haļava. Ņemot vērā ka top 5 manis zvanītie numuri tagad jau ir BITE, es nedomāju ka par telefona sarunām (neierobežota garuma) turpmāk maksāšu virs 2ls mēnesī.

Jā tiešām, kāda velna pēc maksāt vairāk?

P.S.: pārklājuma skeptiķiem – nomainiet aparātus, jo man zonas problēmu nav bijis. Ja vienīgi pāris reizes Stokmanā 🙂 Ar BITE man nekādu saistību nav, es tikai stāstu savu personīgo pieredzi.

52 Comments on “Trīsfāžu plāns

  1. Tas ir tas Tarifu plāns „Bite Parunāsim!”? Un kaa ar tiem 2 ls, ja es vinju parunaaju. Un vai paliek tie 5 sant min/ja es esmu paarunajusi 2 ls??

  2. Jā, ja tu pārrunā tās 40 minūtes, tad arī virs 2ls skaitās 5sant minūtē. t.i. ja tu ar CITU operatoru norunāsi 100 min, maksāsi mēnesī 5ls, bet ar BITI joprojām varēsi runāt cik gribi.

  3. “Tā nav kāda tur mistiska akcija uz lieldienu nedēļu, šāds 0 tarifs man būs visu atlikušo mūžu” peec majas lapas infas, ko man te piesutija “Tu vari neierobežoti runāt un sūtīt SMS visiem Bites klientiem tikai par 2,00 Ls/mēn. veselu gadu! ” Iet runa par gadu.

  4. bet, nju, gads jau ar nebutu slikti, ja peec tam nepazinjo, ka tarifs tomeer peec gada buus 10 sant., tad kad jau visi atskrejushi no lmt un biteem 5

  5. Tas ir 2ls minimums ir uz gadu, pēc tam būs 4ls minimums. Sarunas būs par brīvu uz mūžu, vienkārši tev pēc tam būs vairāk defaultās minūtes citiem operatoriem.

  6. kā cilvēki uzķeras uz tādiem solījumiem :)ne jau BITE nosaka tās cenas par sarunām ar citiem operatoriem, tās ir vienošanās cenas ar LMT,TELE2!!!
    beigās lielie operatori piegriezīs skābekli, tad verēsi ar savu ūuuber kruto BITI runāt tikai Rīgas apkaimē un tikai ar bitenikiem, jo citur zvanot Tev būs nežēlīgs rēķins.
    Atceries!
    skopais maksā 2x.

  7. Tipiska skaudīgā latvieša attieksme 🙂 man ar BITE ir līgums. viņi to nedrīkst pārkāpt, viņi jau tā subsidē tās sarunas lai pārņemtu LMT klientus, nekas viņiem netraucēs to turpināt darīt. Tā būs viņu problēma atrast līzekļus ar ko nosegt savas iekšējās izmaksas, turklāt konkurences padome nemūžam neatļaus citiem operatoriem pacelt starpoperatoru izmaksas, patiesībā tieši viņi lika tās šiem samazināt.
    Tā teikt, do your homework pirms runāt muļķības.

    edit: patiesībā pasaktījos un papildus KP tur liela teikšana ir arī SPRK kas nosaka starpoperatoru tarifu griestus, LMT tur neko palielināt nevar.

  8. nu tur jau tas āķis, ka subsidē, pievilina publiku. jo vairāk pievilinās, jo lielāki mīnusi viņiem būs un tad tikai jautrākais sāksies.varēsi tad strīdēties par līgumu kaut Hāgā, un atbildēt no Bites puses Tev spēs tikai operators, kas atrodas D-pilī.:)
    katrs pakalpojums maksā tik cik viņš maksā, nu nevar BITE tā dempingot cenas visu laiku.
    padomā pats!? kāds viņiem labums, ja no Tava rēķina viņi iegūst 2Ls. 🙂 no 100 cilvēkiem =??? (200Ls) 😀
    parēķini uz lielāku cilvēku auditoriju?!

  9. ko nozīmē “nevar”, var un dara. telefonus arī dāļā visi operatori, neviens nav aizgājis bankrotā par to. man liekas tev ir vājš priekštats cik viņi tur visi patiesībā pelna.

  10. mazcenas telefonus visi operatori tā vai tā naudas lietās atsit ka nemetās. Es vnk. gribu rosināt domāt par to, uz ko ta viņi(Bite) pelna. Cik maksā viena torņa/antenas gada izmaksas? Viena darbinieka izmaksas?zemūdens akmeņu pa pilnam 🙂

  11. Patiesībā es tev varu pateikt ka Tele2 tarifi un abonēšanas maksa summāri ir identiski Bite tarifiem. Ooops, arī viņi nepelna naudu! Patiesībā viņi visi ir labdari, un dod mums telefonu lietot par brīvu, ziedojot savu naudu.
    Vai nē – tieši pretēji, viņi ar savu medu ievilina mūs milzu lamatās un nākamgad piespiedīs visus maksāt abonēšanu 68ls mēnesī, un tad nebūs kur sprukt!

    Ko tu runā, naivais cilvēk?

  12. būtībā kāda starpība, ja Bite kaut ko mainīs, kas nebūs izdevīgi, pāries atkal uz citu operatoru, nav jau tā ka tu būtu kur piesiets. ja šobrīd ir iespēja maksāt mazāk, tad kādēļ ne?

  13. nevajag nu gan muldēt, vidējs TELE2 mob.lietotājs mēn. maksā tapāt savus 10-15Ls. LMT liet. arī līdzvērtīgu summu.Tad sanāk, ka tagad par i-netu mājās Tu drīzumā maksāsi 1-2Ls 🙂
    Tu runā tikai no lietotāja puses, bet padomā no pakalpojuma sniedzēja puses. kas ir kas? cik mūsdienas ir izmaksas uz tehniku, cilvēkresursiem ..utt.

  14. jā, tikai nevajag nolikt LMT vai TELE2 tikai tāpēc, ka viens operators uz investīcijas naudām dempingo cenas. Nerunāsim jau par sniegto servisu un pieejamību.

  15. nezinu kas tev tie par standarta lietotājiem. “brīvais 4” ir pat par latu izdevīgāks kā BITE5, nemaz nerunājot par jaunajām ZZ atlaidēm. Es Tele2 neizvēlējos jo man tas vienkārši nepatīk, bet es nesaku ka viņs nav pat lētāks noteiktās situācijās.
    Tukši muldi tu, mmm

  16. ha! servisu un pieejamību. var redzēt ka tev LMT ir totāli aptumšojis prātu, jo par BITE servisa kvaltiāti brīnās pat konkurentu klienti. Alu cilvēks 😀

  17. paargaaju uz vienadais4, vismaz leetaak nekaa formula8 ir, lai gan jamaksaa atsevishkji par numura noteiceeju. Bet nju vismaz tagad var arii draugiem zvaniit (ne piikstinaat), kuri uz biti emigreejushi 😀

  18. Nez man lmt solija, ja pardomashu varu nakt no bites atpakalj, atlaizhu limenis saglabasies. Musdienu apstakljos nekautreshos emigreet no viena operatora uz otru. Dempingo, dempingo, lai jau dempingo. Kaut gan bites kvalitate suukaa, zonas neesamiba konstateta arii ne Stockmanaa, ir biezhaaki traucejumi (kaut arii man nav sakojoshkais telefons) un no bites majas lapas dazhreiz sms neaiziet, bet toties letaak. No pakalpojuma sniedzēja puses varees domaat, kad buus pakalpojuma sniedzeejs taads kaa mmm…, protams, gruuti konkurene lielaka, jpstinja japievelk, bet stradajam ashi un brashi. Kad izradisies, ka bite tik slikta un saskruvees cenas vai ko tur, tad jau tele2, lmt varees lielities, cik vinji stabilas kompanijas un parcietushi visu, turklaat ar pelnju

  19. visas tās atlaides ir izdevīgas runājot tikai sava operatora tīklā. ko muldi! tu ar ZZ tagad uz LMT runāsi 1-2 sant?ievāc labāk sālumā info par cilvēku rēķiniem, tad redzēsi, kurš cik maksā par tiem. Ja Tu mēnesī runā 100min. un no tām pašām 90min. ar mammu, tad ir cita lieta! 😛

  20. protams, es pats izbaudīju BITES kvalitāti, bija testa sim karte īpašumā! nevar salīdzināt lielās kompānijas, kas iegulda savu peļņu tīkla sakaru izbūvēšanai. ja paskatās info, tad pat Rīgā LMT un Tele2 vēl joprojām atklāj jaunus torņus/stacijas,lai nodrošinātu augstāku kvalitāti. Tā kā ir draugi un paziņas, kas strādā mobīlo sakaru jomā, tad ir laba informācija par šiem visiem procesiem.kā jau minēju, skopais maksā 2x.
    katrs izvēlas pa savai kabatai, bet tavs raksts noliek vienu operatoru, bez īpaša pamatojuma.
    un kas notiks, kad Bite sasniegs lielu lietotāju skaitu? tad tikai sāks būvēt savu infrastruktūru?

  21. man liekas ka tu kautkādā alā dzīvo, tu neesi no laukiem :)? arī tele2 ir vienāds tarifs uz visiem operatoriem, 3-4 sant, atkarīgs no tarifu plāna. ej beidzot un izlasi viņu tarifu sarakstu pirms tu man būsi apnicis un nonāksi ban sarakstā. šitik ietiepīgs cilvēks, ārprāts!

  22. ko nozīmē bez pamatojuma? esmu vairākus gadus lietojis pārējos divus operatorus, man ir lielākais pamatojums kādu man vajag – pieredze. es esmu apmierināts ar bite pakalpojumu un cenu, es nesaprotu, ko man vēl vajag :D?

  23. mmm ir “gandrīz” no laukiem (vari neslēpties) man liekas šī diskusija ir visai bezjēdzīga. katrs izvēlas to, kas viņam ir izdevīgāks, un beidz piekasīties mistiskām korporāciju stratēģījām, kamēr mani tās neskar, man ir vienalga.

Comments are closed.