Movie - Review

Skandalozā Twilight filmas recenzija

Vai tu esi redzējis Jumper? Līdzīga filma.
Neesi? Jumper bija tāds saraustīts romantika/action gabals ar specefektiem un bez īsta sižeta. Stāsts tur bija par puisi, kas pēkšņi atklāj ka spēj teleportēties un izmanto šīs spējas lai atriebtos skolas ļaunajiem puikām, un atņemtu smuko meiteni galvenajam mocītājam. Vai kautkā tamlīdzīgi, nav svarīgi.

Twilight ir pavisam sliktāki specefekti, bet sižeta vienkāršiba ir līdzvērtīga.

Es skatījos šo filmu, paturot prātā tik daudzos šīs filmas fanus, centos saskatīt nianses, kas viņiem tik ļoti liek jūsmot. Bet patiešām – vienīgais ko es spēju saskatīt, bija pelēcīgi simpātiskais pusis, kurš ar savu caururbjošo skatienu paralizē meiteni, un tas kā viņi visu laiku uzbudinās skatoties viens uz otru. Nē, patiesi – ieskatieties, ja nolemjat šo filmu apskatīt paši – teju katrā situācijā kad pārītis ir kopā, rodas sajūta ka viņiem abiem tūlīt būs orgasms. Pūš, elš, skatiens ik pa brīdim pazūd, kautko mīcās uz vietas. Baigi.

Filmas gaita atgādina nedaudz izstieptu treileri vai videoklipu. Brīžiem teatrālie vampīru iznācieni ir tik smieklīgi banāli, ka kauns paliek. Godīgi sakot filma ir klišejām pārbāzta, vienkārša un ne pārāk saistoša.

Pozitīvie elementi – spocīgi simpātiskie aktieri, interesanti vizualizētās ainas, jauks pēcapstrādes darbs.

Sliktie elementi: Operators brīžiem liekas ir zāli sapīpējies (ainas mežā, pie pirmā “vampire” pieminēšanas) un par to no manis balles nesaņems. Vēl balles nesaņems grāmatas autors, kas ir nolēmis piekāst visas vampīru tradīcijas un izgudro jaunas to īpašības un problēmas. Mūzika, klišejas, banalitāte, etc etc.

Rezumē:  nedaudz romantikas, smuki aktieri, slikts sižets, sliks action, filma bērniem.
Labāk: Interview with a vampire, Dracula, Let the Right one in.

22 Comments on “Skandalozā Twilight filmas recenzija

  1. Par vampīru leģendām runājot, šajā filmā ģeniālākais elements protams bija tas, ka vampīri saules gaismā neiet tapēc ka tas būtu bīstami viņu dzīvībai, bet tapēc ka viņiem ir kauns par sevi 🙂

  2. piekrītu, bet kas tur skandalozs. vai tad jūs nenoelsāties pie romantiskās ainas mežā, kur “krutais vecis” meitenei atzinās vampīriskajā mīlā:”So the lion fell in
    love with the lamb.
    What a stupid lamb.
    What a sick, masochistic lion.”

  3. Kaut kur atminos esam dzirdējis, ka galvenais “krutisms” ir tajā, ka centrālā tēma ir atturēšanās no seksa (pirms laulības) grūtības – morāles jautājums, kas moka galveno varoni (vai tamlīdzīgi). Filmu neesmu redzējis un tuvāko gadu laikā neplānoju šo robu savā izglītībā aizlāpīt.

  4. Es neesmu nekāds fans, esmu izlasījusi grāmatas, tās man patika, tāds vieglais romāns…filmai mazs budžets bija, nav ko trakot, bet laba viņa nav gan..un par to, ka seksa nav, jo kkāda morāle, tā nav. Pirms kko noķengāt, vajag uzzināt kas īsti par lietu..

  5. mani aizrāva filmas mūzika un dabas skati… 1.daļa ļoti patika- varētu pat teikt, ka noskatoties uz pirmajām 5min biju starā, bet tas pārgāja :Dnez kā būs ar nākamajām daļām, jo bieži vien tieši tās ir pašas sliktākās…

  6. Jautājums N.R.
    Vai filmā, kādā brīdī, tika teikts, ka viņi neiet saules gaismā, jo viņiem ir kauns?
    Ja jau tik ļoti gribās šo filmu nopelt, tad iespējams vispirms vajadzētu painteresēties, kas tad tur īsti ir.
    Piekrītu, filmas budžets bija mazs, bet grāmatas ir uzrakstītas ļoti labi. Ne par velti šīs grāmatas ir izkonkurējušas ne vienu vien grāmatu sēriju. Kā arī filma – ja tā būtu tik slikta, vai būtu dabūjusi 5 balvas? Diez vai.. Viss slēpjas kur citur. Un nejau filmas fanes ir tikai mazās meitenes. Filmas būtība ir pavisam citur 🙂

  7. par mazo budžetu: Let the Right One In tas bija 10 reizes mazāks, un tas neliedza uztaisīt labu filmu.Un tas, ka Twilight labi gāja MTV movie awards, pilnīgi noteikti nav šīs filmas kvalitātes rādītājs (ne velti otrā tur balvu kaudzi savākusī filma šogad bija High School Musical 3)

  8. Susuriņ, jā protams ka tas filmā tika tā pateikts, vai tad tu to neskatījies uzmanīgi ? Citēšu filmas oficiālo scenāriju:
    EDWARD

    This is why we don’t show ourselves
    in sunlight…

    As the sun hits him… EDWARD’S SKIN literally sparkles as if
    embedded with thousands of tiny diamonds. He is magnificent,
    shimmering, like a statue carved from glittering crystal. He
    moves toward her. This is what I am.

    He nears, clearly expecting her to recoil, but..He realizes that she’s in awe. She reaches to touch him, but he immediately backs into the shadows, his skin normal again. (appalled)
    Beautiful? I’m a killer, Bella.
    This is the skin of a killer.

    Aptuvens tulkojums: “Viņš tuvojas, sagaidot ka viņa atvirzīsies, bet pēkšņi saprot ka viņa ir sajūsmā, viņš atkāpjas. Riebumā saviebjas – “skaists? šī ir slepkavas āda!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.