Movie - Review

Kukushka, Interstate 60

Īpaši daudz krievu filmas apzināti skatījies neesmu, patiesībā mani viņas reti kad ir saistījušas, acīm redzot pārak ātri man mājās bija nelegālais kabeļvideo un es neesmu patiesais padomju bērns. Droši vien kopš kāda 1990g man mājās bija kabeļvideo kanāls, un pirms tam nelegālie VHS vakari kopā ar vecākiem pie viņu paziņām arī ir atmiņā palikuši.
Nav jau tā ka man pavisam neviena krievu filma nepatīk, pavisam nē. Bet tās ir nedaudzas.

Šoreiz noskatījāmies filmu kas man no krievu filmām patlaban ir favorīts – Kukushka. Filma ir stāsts par kara laiku un trim cilvēkiem no dažādām kultūrām, kurus karš visus saved kopā vienā vietā.

Ņemot vērā ka viņi savā starpā nevar komunicēt dēļ valodu barjeras, turpmākie notikumi izvēršas visai interesanti. Filma ļoti skaisti uzņemta, vizuāli tai nav kur piekasīties. Pat Sāmu tautas dzīves apstākļi ir ļoti precīzi izveidoti (cik nu es pēcāk sapratu, intereses vadīts izlasijis pusi interneta). Nevienā brīdī nerodas sajūta ka kāds no tēliem būtu galvenais. Tapat, lai arī filma ir tā kā vairāk Krievijas, nerodas sajūta ka krievu tēls šeit būtu pārāks, patiesībā ļoti interesanti ka krievu režistors ir mācējis eleganti pasmieties par krieviem, un visas situācijas kopumā ir ļoti labsirdīgas un pozitīvām emocijām. Protams ir savi mīnusi – dažbrīd liekas ka ar žestiem pat mazs bērns būtu parādijis sakāmo labāk un saprotamāk, bet iespējams tēli, specifiskajos apstākļos, pat nevēlas viens otru saprast, kas noved pie vairāk pārpratumiem. Viena no labākajām filmām pēdējā laikā, rekomendēju ar visiem 4.5*

Vakardien nolēmām noskatīties kādu viegli uztveramu komēdiju, tapēc sekojām draugu ieteikumam un pie viņiem noskatījāmies Interstate 60. Filma vēsta par jaunieti, kuram kāds vēlēšanās dalošs tēls uzdāvina iespēju uzzināt atbildes uz dzīves jautājumiem, kas viņu iesviež dīvainu, reizēm absurdu notikumu virpulī. Lai arī filmā tomēr ir viens “fart joke”, tā tomēr nav gluži standarta tīņu komēdija mūsu gadsimta stilā, drīzāk tā ir “Atpakaļ nākotnē” filmu stila komēdija (tur pat piedalās Kristofers Lojds”). Sākotnēji gribēju likt 4*, bet beigās nolaidu uz 3.5* – kas gan tapat nozīmē ka tā ir rekomendējama viegli uztveramā filma ar savu devu izklaides un smieklu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.