Recipe

Paša taisīts Suši garšo vislabāk

Tāds izskatījās mūsu Zen galds vakardien:

Galvenais atklājums bija lietuviešu sticky-rice, ko šoreiz izmantoju parasto rīsu vietā. Suši taisījis jau esmu daudz reižu, bet nekad nepirku dārgos “suši rīsus” jo nu – come on – 4ls par paciņu ir par daudz. Bet te pēķšņi (starp citu – lieliskajā) Siguldas “Šokolādes” IKI veikalā atradām šos te. Zaļā paciņā, liekas Maxima arī redzēti tādas firmas rīsi. Un zem lata par paciņu. Diemžēl paciņu izmetu, un bildes nav, bet atradīšu vēlāk ko parādīt.  

Nu protams standarta Nori, ko var nopirkt teju jebkurā veikalā, jebkāda veida Light sojas mērce, parasts (pielāgots) bambusa paklājiņš rullēšanai, un iekšā visādi labumi – avokado, gurķis, lasis, garnele. 

Nedrīkst aizmirst par citronudeni kurā pamērcēt rokas, lai rīsus vieglāk izlikt uz lapas, un nedaudz rīsu etiķa lai tie vieglāk ļaujas formēties (un vēl protams wasabi).

10 Comments on “Paša taisīts Suši garšo vislabāk

  1. RIMI diezgan bieži pārdod “dārgos” rīsus ar atlaidēm. Savukārt es varu teikt, ka nekad neesmu izmantojis parastos rīsus. Varbūt vari pastāstīt cik būtiska ir atšķirība garšā/veidošanā?

  2. Es arī ilgu laiku plānoju mājas apstākļos pagatavot suši. Suši Planet saskrūvējuši cenas, ka jāizlīdzas pa savam :)Šī raksta pamudināts, noteikti beidzot arī pagatavošu mājas. Jāizdomā laba recepte.
    Bet nu wassabi gan nē, un ingveru arīdzan ne 🙂 he

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.