Diary

Par uzvalkiem, kāzām un sīkumiem

Ņemot vērā, ka pēc aptuveni divām nedēļām man jāpiedalās vienās kāzās (nu patiesībā tās ir manējās), tad nācās iet un meklēt uzvalku, kas patiktu arī man pašam. Jau iepriekš esmu teicis, ka uzvalki nav manas mīļākās drēbes, un diez vai ietu strādāt kompānijā kur tādā jāstaigā katru dienu, pat ja man maksātu divreiz vairāk.  

Līdz ar to izstaigājām visus Rīgas veikalus kur tādas lietas var dabūt, sākot ar lielveikaliem un beidzot ar dīvainiem veikaliņiem uz barona ielas.  

Beigās secinājums bija tāds ka vidējā uzvalka cena ir 109Ls, kas nav ne daudz, ne maz. Bet – es jau nebūšu traks un nepirkšu vienai dienai dārgu uzvalku, if you know what I mean. Simts latus var arī labāk iztērēt. Es, tā teikt, esmu praktisks cilvēks. Jā, un tad ienāca prātā pēdējais variants, paskatīties ko labu piedāvā Stokmann. 
Pārsteidzošā kārtā, pēdējā vieta kur meklēt uzvalkus, apbalvoja mūs ar neiedomājamām cenām un izvēli. Ne jau tikai tas – uz atlaidēm piedāvātās preces bija labākas kvalitātes un man patīkamāka stila. Beigās nopirku gaišu, tīri labas firmas uzvalku par neiespējamiem 59Ls. Jā man arī pašam negribas ticēt. 
Lai kā arī man pašam tas viss nepatīk, pēdējās pirmskāzu nedēļas tomēr sāk palikt nedaudz stresainas (ne priekš manis gan) un visi te ņemās un skraida, neklausoties manos “izbeidziet ņemties” norādijumos. Esmu viens no nedaudzajiem (acīm redzot), kuri uzskata ka kāzām iztērēt milzu naudu ir nelietderīgs neprāts, un, ka ko smuku un nelielu var noorganizēt arī par budžeta līdzekļiem. Kāds arī joprojām ir mērķis. Bet rezultējošo summu mēs uzzināsim pēc tam, un es ceru ka tā netuvosies četrciparu skaitlim. 
Bet praksiskās lietas pie malas – biļetes uz Taizemi jau ir nopirktas jau ar vienādiem uzvārdiem, un pēc pāris nedēļām jau mūsu iniciāļi izskatīsies identiski. Vai mēs paši mainīsimies? Es ceru ka ne, un viss paliks tik pat labi cik ir. 

34 Comments on “Par uzvalkiem, kāzām un sīkumiem

  1. patiesībā viņš ir pelēks (tumšāks nekā gaišāks). ar tādām stilīgām strīpām.
    sergej, 3x noliedzošie, neko nevar saprast 🙂 nevar/nav/nepraktisks 😀

    tad ir vai nav praktisks? 😀

  2. Gratz 🙂
    Es ar uzskatu, ka tērēt kaudzi naudas kāzām ir nelietderīgi. Manuprāt greznas un dārgas kāzas ir vienkārši uz pokazuhu tendētu cilvēku vidū.

  3. ja nenēsā uzvalku, kāpēc nevarēji izīrēt? Par to pusi no ieguldītās naudas varētu izīrēt un pēc tam majās nestāvētu kārtejais putekļus vācošais objekts. 😀 Pēc tava apraksta sanāk, ka nopirki kasti alus – itkā forši, un pat lēti un labi, bet ko tu ar to iesāksi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.