Movie - Review

Batman Begins

Visa tā ažiotāža ap Dark Knight mani sakūdija lai beidzot noskatītos pirmo jaunā Betmena režisora Kristofera Nolana filmu – Batman Begins. Nolans ir pazīstams ar ģeniālo Memento un Prestige.
Laikam jau pārāk daudz biju gaidījis no šīs filmas, jo atsauksmes jau ir fantastiski pozitīvas, bezmaz viena no labākajām filmām ever. Bet tā gluži nav. Filma ir ļoti laba, bet to “vislabākā” noteikti sabojāja vorfreude.

Iepriekšējās Batman filmas (daļu no viņām) skatījos ļoti ļoti sen, droši vien neilgi pēc to iznākšanas, bet cik nu atceros, arī paskatoties bildītes, tad Tims Bērtons nebūt nav sliktāks par Kristoferu Nolanu – tikai atšķirīgs. Bērtona Betmens dzīvo drūmā, bet reizē pasaciskā (ie. tādā kā no pasakas) pasaulē. Nolana Betmens ir veidots kā gandrīz reāls tēls, pēc iespējas iztiekot bez pārdabiskām spējām vai tehnoloģijām. Citu režisoru Betmeni sūkāja, tapēc tos nemaz nepieminēšu. Tad Pasaka vai Realitāte? Es teikšu – atkarībā no situācijas.

Filma tiešām ir ļoti laba savam žanram, ar lielisku ievadu, tēlu attīstību un galu galā fantastiskiem specefektiem. Skaidri veidota sižeta līnija, bez liekiem sarežģījumiem, ar līdzeni veidotu sākumu un nobeigumu, nekas nav sasteigts vai saraustīts. Man jau ļoti patika, es droši varu teikt ka viena no pēdējo gadu labajām spraiga sižeta filmām. Ar lielu nepacietību gaidīšu Dark Knight.

Interesanti fakti ko pamanīju – šeit kopā spēlē tas pats duo kas Prestige. Un šeit ir vesels lērums labu aktieru, un ar “lērums” es pat nepārspīlēju – pēc sejas atpazinu veselus 7 aktierus.

Astotnieks.

6 Comments on “Batman Begins

  1. es arī nebiju redzējis Betmena sākumu un speciāli noskatījos, lai saprastu, ko gaidīt no paša jaunākā Betmena. Filma patika un jaunais Bmens arī droši vien neliks vilties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.