Latvia - Travel

Rīga Citām Acīm

Vakar pie mums ieradās Beats un Karīna no Šveices, viņi pie mums paliek divas naktis CS programmas ietvaros. Abi ir jauki cilvēki, izrunājāmies, bijām Jūrmalā, apskatījām Zolitūdes kreisākos nostūrus. Pirmkārt es secināju ka Šveiciešu vācu valodai ar Vācu valodu nav nekā kopīga, jo tā man izklausījās pēc Ķīniešu-Franču valodas sajaukuma (joks), toties labi ka viņi runā arī t.s. Hochdeutsch kas man ir visai labi saprotams. Mēs gan pārsvarā runājam angliski, ja vien nerodas vajadzība paskaidrot lietas kuras viņi angliski nevar pateikt / nesaprot.
Pieredze ir ļoti pozitīva – arī Rīgu ir iespējams apskatīt pilnīgi citā gaismā, pamanot lietas – gan labās, gan sliktas – kas agrāk nav redzētas vai ievērotas. Netīrība un vides nesakārtotība paliek uzkrītošāka, un acīs krīt visādi citreiz sīkumi. Papildus tam pamatīgi jānopūlas lai izdomātu apskates vērtas vietas Rīgā, bet tādas kas nav gluži standarta tūrisma programmā. Beigās atradām interesantu servisu Eatriga.lv, kas ir izbijušo Backpackers organizēta tūre pa Rīgas netradicionālajām takām, t.sk. Maskavas Ielas rajonu, Andrejostu, Tirgu utt. Vairāk varēšu pateikt tad, kad uzzināšu vai Beats un Karīna aizgāja tai tūrē šodien.

26 Comments on “Rīga Citām Acīm

  1. Nav jau tai Rīgai nekādas vainas. Nav, protams, Roma, Parīze vai Stambula, bet tik un tā kaut ko vērtīgu var atrast. Maskačka ir labi, ar kuģīti izbrauciet uz jūras pusi, Pētertornī uzbrauciet.

  2. tie couchsurferi parasti nav tipiskie vācu tūristi ar fotoaparātiem, viņiem ir citas intereses. vismaz man ir tāds priekštats. citādi viņi brauktu ar tūristu kompāniju un sekotu gidam.

  3. Couchsurferi mēdz būt visdažādākie ar visplašāko iespējamo preferenču klāstu. Tikām Rīga šobrīd netīra lielā mērā ir arī Dziesmusvētku dēļ (vismaz tāda netīrība, kāda Vecrīgā valdīja svētdien, nebija labu laiku redzēta). Jo vairāk cilvēku, jo vairāk netīrības

  4. Jūsu komentāros lielākā problēma ir tajā ka uzskatat ka es runāju par vecrīgu vai centru. Rīga ir arī pelēkajos mikrorajonos ar apkrāsotajām sienām, un bezasfalta gājēju celiņiem. Tur nekādi nav smuki vai labāk kā citu valstu līdzīgās vietās.

  5. Baigi laimīgie, tur pat uz Latgalīti aizveda un demonstrēja zagtās mantas 🙂 Tam gidam tur ir paziņas un ir sarunāts ka viņa grupu neaiztiks neviens.

  6. Paldies par comentariem par Eat Riga. Es esmu tas gids un Eat Riga dibinatajs.
    Many couchsurfers in Riga send their guests to me and i have a good response from them.

    If you want to talk more about the project email me [email protected] also it may be possible that the project needs some extra guides.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.