Review

The Soviet Story

Nedomāju ka es pateikšu ko jaunu, jo šī filma jau pietiekami iztirzāta, un paspējusi sacelt tādu ažiotāžu krievvalodīgo vidū, ka man godīgi sakot sāk palikt bail naktī vienam apkārt staigāt (labi ka es to nedaru).
Filma uztaisīta ļoti profesionāli, komentārs ļoti labi ierunāts, viss pārliecinoši noformēts un izstāstīts. Tiešām visu cieņu filmas tehniskajai pusei. Kā jau tie vēsturnieki teica pirms filmas mini-diskusijā (ko rādija LTV1) – vēsture vienmēr būs subjektīvs temats, un nekad nebūs tā ka visi piekritīs konkrētām notikumu interpretācijām. Nevajadzētu tagad sagaidīt ka kāds izveidos filmu par otro pasaules karu kas visiem liksies korekta.

Bet … šajā konfliktā ir tikai viena valsts kurā ekstrēmisms ir ņēmis virsroku, un kuras valdība publiski reklamē masu slepkavības kā pozitīvas un lepojas ar tām.

Lai kas arī netiktu nogalināts, un lai arī kādiem mērķiem tas arī netiktu darīts – tā ir slepkavība. Punkts.

P.S.: War is a bitch, no matter how you look at it. If you are following someone’s orders – war ends and you are tried for war crimes. If you don’t follow these orders – you are tried for treason. You have to be an idiot not to see that when it all goes down. So better stay away.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.