Review

Definitely. Maybe

Ar romantiskajām komēdijām ir sarežģīti. Pārsvarā tās vai nu ir banāli salkanas, vai arī traģiski nesmieklīgas – visbiežāk abi kopā. Šeit nu gan ir filma kura cenšas tikt vaļā no abiem punktiem, un gandrīz vai tas arī izdodas.
Būtībā tā ir skaista, gudra un jauka filma, kas papildus tam risina tādu kā sižetisku mīklu, turklāt netraucējot filmas ritumam.

Stāsts ir par vīrieti kurš grasās šķirties no savas sievas, un nonāk līdz situācijai kad savai mazajai meitai apsola izstāstīt kā viņš iepazinās ar viņas mammu. Interesanti ir tas ka stāstā viņš izmaina cilvēku vārdus, un gan meitai – gan skatītājam – liek uzminēt kura no iesaistītajām sievietēm rezultātā kļūs par meitenes mammu. Problēma ir tajā, ka loģiski lai kā arī nebeigtos viņa romantiskais stāsts, beigās taču tomēr viņš ar sievu šķirās, bet arī tas nekas – filmai beigās ir jauks pavērsiens kas daļēji noliek dzīvi atpakaļ sliedēs.

Dažbrīd gan man likās ka galvenais tēls rīkojas idiotiski, un loģika nav viņa stiprā puse – bet no otras puses – arī dzīvē nekas nenotiek pēc loģikas principiem.

Iesaku visiem, viena no labākajām filmām šajā žanrā.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.