Review

Spiderwick Chronicles

Kārtējā bērnu fantasy filma, kuras pēdējā laikā birst kā no pārpilnības maisa. Interesanti ka katrā gadā ir kāda konkrēta tēma par ko tiek uzņemts liels daudzums lielo holivudas filmu. Tad tās bija katastrofu filmas, tad vēstures filmas, tad slavenību dzīvju filmas, tad fantasy filmas …
Lemonijs Snikets bija smieklīgs un psihodēlisks, Tilts uz Terabitiju nemaz nebija pasaku filma bet skaista drāma, Pāna Labirints vispār nav bērniem, Nārnija bija īsa un nepabeigta, Zelta Kompass bija visai jauks bet par īsu, Spaidervika Hronika ir smuka un arī par īsu.

Nav jau arī brīnums, īsu pasaku grāmatiņu daudzās daļās mēģināt ekranizēt pa vienai, ar daudzu gadu atšķirību – nav īsti labi priekš skatītāja. Cik tad daudz sižeta ir tādā pasaku grāmatiņā? Nedomāju ka tās bija paredzētas lasīt ar 2-3 gadu starpību. Harijs Poters gan ir nedaudz atšķirīgs, to tur par grāmatu biezumu un filmu saturīgumu sūdzēties nevar.

Lai tur vai kā Spiderwick Chronicles ir visai interesanta filma, un noteikti patiks fantāziju pasaules cienītājiem, nemaz neskatoties uz šķietami daudzajām šī žanra filmām pēdējā gada laikā. Jo tomēr katrā no tām ir kas atšķirīgs un īpašs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.