Review

Into The Wild

into the wildPar Krakauera grāmatu “Pirmatnība” visu no a-z biju dzirdējis jau no kādām trim pusēm, bet joprojām neesmu saņēmies izlasīt. Šī filma nav gluži ekranizējums, bet drīzāk Kristofera Makkandlesa dzīves pēdējo divu gadu atstāsts, iespaidojoties no grāmatas.
Filma ir par puisi kurš tā vietā lai vecākiem klausot sāktu mācīties par juristu Harvardā, sadzedzina naudu, iznīcina dokumentus un dodas prom – iekšā dabā. Viņš apceļo ameriku, izbauda visas tās puses, satiek dažādus cilvēkus un redz visu to ko daži labi nekad neredzēs – piemēram onka, kas visu mūžu dzīvo savā būdiņā un nekur neiet. Grāmatā gan esot bijis rakstīts ka onku beigās Kristofers esot pierunājis ceļot un šis pārvācies pie hipijiem.

Filma sākumā likās nedaudz saraustīta, bet tāds jau arī ir zināmais stāsts – neviens jau Aleksandru Superklaidoni neintervēja, un patiesās motivācijas neviens nezin. Otrs fakts ka man brīžiem nepatika skaņu celiņš – izvēlētās dziesmas dažbrīd likās neatbilstošas. Citādi – filma lieliska, tāpat kā Krisa dzīvesstāsts. Pat ja viņš nenodzīvoja tik garu mūžu kā vairums cilvēku – domāju ka redzēja un piedzīvoja viņš vairāk par daudziem.

Te ir viens Lielisks raksts par Šona Penna motivācijām un citām lietām saistībā ar šo filmu, kā arī Across the Universe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.