Review

Ceļu satiksmes noteikumi

Kā jau dažiem zināms, tad esmu sācis apmeklēt autoskolu un ir radušies pirmie iespaidi. Nevarētu teikt ka iemācos kautko diži jaunu, vienīgais tīri specifiskas lietas kā metri no/līdz kautkādām vietām utt.
Bet noteikumi paši par sevi nekādu labo iespaidu neatstāj. Tā nav nekāda programmēšanas valoda vai specifikācija kur ir konkrēta sistēma un viss ir paredzams – šeit bieži vien nākas dzirdēt aptuvenības un ļoti neskaidras definīcijas, kas bieži vien konfliktē un pat to apzinoties attaisnojas ar “izņēmumiem” un rekomendē brīvas interpretācijas.

Protams ka noteikumus iemācoties braukt var, un arī tiem var visai labi sekot, bet ja būtu kādi tiesas darbi – paredzu ka izlocīties tur var ļoti ērti, jo caurumu un mistisko zonu noteikumos ir papilnam, kas arī skolā tiek nepārtraukti uzsvērts.

Vēl viena lieta ko pamanīju – ja cilvēks ir gājis autoskolā, un reāli nolicis eksāmenus – viņam noteikumiem ir jābūt skaidriem. Līdz ar to nesaprotu kā uz ielām nonāk tik daudz pilnīgu nejēgu kas nezin ko darīt pie konkrētām zīmēm vai krustojumiem. Katru dienu nākas redzēt rupjus pārkāpumus vai pilnīgā neizpratnē esošas dāmītes dārgos automobiļos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.