Review

Maksimizētāju Mānija

Viena no dīvainajām sūdzībām ko esmu dzirdējis par Mac operētājsistēmu ir loga maksimizēšanas pogas šķietami nesaprotamā uzvedība. Lietojot citas OS cilvēks ir pieradis ka tā poga logu izpleš pa visu ekrānu, tā lai nekas cits nenovērš viņa uzmanību. Būtībā šī poga ir seno laiku relikts, no dienām kad 14″ ekrāni bija standarts un dokumentu vispār nevarēja normāli rediģēt ja tas aizņēma tikai daļu no ekrāna. Mūsdienās, kad ekrānu izšķirtspējas ir 1200, 1600 un 1900 platumā, kad ekrānus mazākus par 19″ pērk tikai serveriem, un pat laptopos 1200×800 ir standarts – es vairs neredzu jēgu no darba vides piesārņošanas ar nevajadzīgu whitespace, vai kā mana mamma kādreiz teica par burtnīcas malām – šoseja uz jelgavu.
Bet runa ir par multitasking.

Kam tev uz galda tās 20″ *nekustamā īpašuma* ja izmanto to tikai lai apskatītu vienu programmu? Es saprotu ja runa ir par bilžu redaktoriem vai CAD programmām, bet browseris vai email klients neko saprātīgu vairāk neparādīs ja to izpletīs pa visiem 1900 pikseļiem. Man email klientā tik daudz kolonnu nemaz nav.

Piemēram šī bildīte:

Te efektīvi notiek divas darbības reizē, es ar vienu aci pametu skatu uz epastu, ar otru turpinu strādāt browserī. Uzskatu ka browsera logam nevajadzētu aizņemt vairāk kā 1000 pikseļu platumu, tāpat vieglāk lasīt ir tekstu kas sadalīts vairākās rindiņās, nevis vienā ļoti garā.

Līdz ar to Mac pieeja šeit ir labāka, jo programmas logu palielina tikai tik daudz, cik nepieciešams lai būtu redzams viss saturs. Līdz ar to es varu strādāt ar vairākām programmām vienlaikus, nepārslēdzoties ar ALT+Tab, kontrolējot visu vienlaikus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.