Home - Review

Stāsts par zādzībām

Patiesībā tas stāsts ir visai garš. Bet es visu nerakstīšu, tikai galveno.
**Vieta**: Darbība risinās mājas nulles stāvā, t.s. pagraba garāžā, kuras centrā izvietota zona ar mantu glabātuvēm. Attēlā ar zaļu krāsu norādītas visas durvis, ar bultu norādīts glabātuvju korpuss, ar sarkano – mūsu glabātuve. 1 un 2 ir durvis kurās nozudīs riteņi (lasi tālāk).

![Plāns](http://www.sapnis.com/files/plan.png “Garāžas plāns”)

**Ievads**: Pirms pāris nedēļām mums nama apsaimniekotājs, atbildot uz iedzīvotāju vēlmēm to atstādināt, uzrakstīja vēstuli par sēriju zādzību kas risinājušās kaimiņu mājā, itkā vainojot kādu slepeno sazvērestību no iedzīvotāju puses. Vēstules doma bija – “redziet, tur kaimiņos apzaguši septiņas mantu glabātuves, un mēs operatīvi reaģējām izsaucot policiju, palielinot apsardzi un uzrakstot jums atskaiti, ar visu to ka patiesībā kāds no jums to organizēja lai mums celtu neslavu”.

Visai murgaini, es piekrītu. Viņu teorija ir bērnišķīga un kā no pasaku grāmatas.

**Iztirzājums**: Pirmdienas rītā mēs secinājām ka esam otrās mājas pirmais, bet kopumā astotais gadījums ar atlauztām glabātuvēm un pazudušiem velosipēdiem.

Notikuma vietas apskate liecināja ka ļaundaris izmantojis koka stalažu (krāsotāju aksesuārs) lai ieskatītos pāri sienai glabātuvē, tad izvēlējies pirmo kurā ir velosipēdi (mūsējo) un atlauzis ar santehniķa roratslēgu, ko atstājis 10m visai mistiskā vietā pie griestiem uz sienas (sienas te neiet līdz griestiem, tur ir šķirba).

Vēl atlauzta arī viena cita glabātuve kādas 15 durvis tālāk, pilnīgi neloģiskā kārtā neko nepaņemot. Arī ritenis tur bija atstāts.

Interesants fakts – vairāk kā pusē no glabātuvēm ir velosipēdi, kāpēc atlauzt tieši to, turklāt nepaņemt riteni?

To visu protams atklāju es, ložņājot un mēģinot atkārtot bandīta darbības. Policists tikai iečekoja kas notiek, aizpildīja astoņas (atkal jau šis skaitlis) formas un aizinās.

Kamēr mēs bijām darbā, apsaimniekotājs analizējot video kameras bija atklājis ka tomēr ļaundaris ir redzams – divos naktī tas izved riteni no glabātuvju sektora, un kamerai redzot – atdod kādam cilvēkam kas to sagaida aiz dzīvojamā sektora durvīm. Otrs ritenis tiek aizvests uz cita dzīvojamā sektora durvīm! (skat att1.)

Interesants fakts – durvis tiek atslēgtas lai uzņemtu riteni. Nākamā kamera stāvu augstāk neuzrāda ka riteņi pametuši telpu, līdz ar to izriet ka tie ar liftu uzvesti divos no dzīvokļiem. Perimetra kameras cik noprotu arī nav norādijušas uz riteņu izvešanu ārpus mājas.

Riteņi joprojām ir mūsu mājā.

Apsaimniekotājs, atbilstoši manām aizdomām kas radās lasot starp rindām minēto vēstuli, apgalvo ka notiek kāda sazvērestība pret viņiem.

Es, atmetot variantu ka kāds no biezajiem kas te dzīvo būs gatavs riskēt lai šādi ālētos, pieļauju tikai variantu ar konkurējošu apsaimniekotāju vai strādnieku kādā no remontējamajiem dzīvokļiem.

Citi piedāvā variantus par bandītisku organizāciju kas sadarbojas ar apsargiem, velomafiju (neizklausās ticami, jo tad ņemtu labākus riteņus, un tos visus).

Apsaimniekotāja vēstulē aprakstīts ka otras mājas septiņos gadījumos nekas nav ticis ņemts, tikai izmētāts pa garāžu.

X-Faili es jums teikšu.

Šodien zvanīju Inspektoram Ignatjevam lai beidzot savāc to video un tad sāk pratināt konkrēto 1 un 2 kāpņutelpu iedzīvotājus, jo ja vien apsargs to nav nogulējis tad riteņi joprojām ir mājā, vai arī sadalīti gabalos un iznesti somās 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.