Apple

Nedaudz vēstures

400 bucks for a MP3 player on steroid? That’s a real breaktrought, but in appl… ied stupidity!

It’s still a lame name. And it’s too expensive. I bet it’s gunna cost 15% more here in Europe like all Apple products, and I can see it go down the drain like the cube.

— Pēc iPod anonsēšanas, Jan. 2001

Šodien iPod ir visu laiku pārdotākais mūzikas atskaņotājs.

I am not sure what is definition of flop here but I do not expect iPhone to be major success.
It’s crippled in many ways and only real difference from other devices is the touch screen. So much hype for nothing. I definitely would not buy it, even if it was available as unlocked device.

— Pēc iPhone anonsēšanas, Jan. 2007

Šodien iPhone pieder 20% amerikas tirgus, par spīti piesaisti operatoram.

Tāpat par iTunes music store – nevienam nepatika digitālas mūzikas veikals kur cilvēki nesaņēma fizisku disku ar bukletiņu. Šodien iTunes pārdod vairāk mūzikas nekā jebkurš cits online veikals. Kopš veikala palaišanas jau ir pārdoti 4 miljardi dziesmu.

Arī iMac kad pirmo reizi tika parādīts publikai, visi raudāja par floppy disketes neiekļaušanu. Šodien tas ir CD/DVD. Bet paskatieties pagātnē un ir saskatāmas vājas iezīmes nākotnes virzienā. Apple vienkārši ir uzdrošinājies spert soli uz priekšu un atteikties no šīm salīdzinoši novecojušajām tehnoloģijām. Pele un Keyboard ir bezvadu, printeris bezvadu, tagad arī ārējais cietais disks ir integrēts WiFi piekļuves punktā un mūziku vai filmas var iznomāt online veikalā bez fiziska mēdija nepieciešamības. Tautai pārmaiņas ir grūti pieņemt, bet tas ir vienīgais ceļš uz progresu.

Diskusija slēgta. Te pārāk bieži ienāk kāds agresīvi noskaņots cilvēks kura vienīgais mērķis ir kādu aizvainot.