Movie - Review

The Hoax, Reign over me

Filma Hoax ir veidota balstoties uz vienāda nosaukuma grāmatu, kuru sarakstījis pats stāsta galvenais varonis. Viņš ir rakstnieks, kas septiņdesmitajos izdomā rakstīt H.Hughes (ekscentrisks miljonārs) autobiogrāfiju, itkā ar viņu noorganizējot ekskluzīvas intervijas. Tas protams nav tiesa un grāmatu viņs no dažādiem faktiem saražo pats. Nav īpaši sarežģīti pārliecināt izdevējus, jo miljonārs jau piecpadsmit gadus ne ar vienu nav runājis un arī negrasās to darīt. Filma ir interesanta un saistoša, man patika. Stāsts līdz pat detaļām ir patiess, izņemot nianses kā attēlots pats varonis un viņa draugi (par to viņš ir sūdzējies, un pat lūdzis lai viņu nepiemin kā filmas līdzautoru, jo filmā viņš attēlots kā rakstnieks bez darba, bet dzīvē šis bijis populārs un bagāts). reign_overme.png
Reign over me es skatījos nokavējot nedaudz no sākuma (manā mājā ir kino, arī filmu sākšanās laiks nav kontrolējams, tā liekas 🙂 un filma ir ļoti jauks nedaudz bēdīgs stāsts par diviem bijušajiem draugiem, kurus dzīve saved kopā pēc 9/11 notikumiem, kad viens no viņiem zaudē visus tuvākos un gandrīz sajūk prātā. Talāk notiek otra personāža cīņa ar vējdzirnavām, cenšoties draugu dabūt atpakaļ dzīvē un likt viņam samierināties ar bēdīgo patiesību. Life goes on, tā teikt. Lai arī galveno lomu atveido Adam Sandler, biju pārsteigts cik ļoti šis aktieris ir izaudzis, un šoreiz (jau Click nebija nemaz tik slikts) loma ir tuva perfektai. Starp citu nospriedām ka viņš ļoti labi būtu varējis atveidot Bobu Dilanu jaunajā “I’m not there” jo izskatās nu pamatīgi līdzīgs.

8 Comments on “The Hoax, Reign over me

  1. par dilanu – gluzhi manas domas, tieshi peec bildes gribeeju teikt. btw, vakar ar Za tieshi noskatiijaamies I’m not there – galiigi nebija tas, ko biju gaidiijis/lasiijis/dzirdeejis no tevis. 🙂 Iisumaa – buus ljoti interesanti, ja par Dilana dziivi zini mazliet vairaak nekaa tikai to, ka “ir taads muuzikjis”. Un veel – nosaukums lielaa meeraa atspoguljo filmas ideju, jo nekur filmaa neparaadaas Bobs Dilans kaa teels. Ir tikai “liidzinieki”.. 🙂 vairaak gan neteikshu.

  2. Es vispirms izlasīšu salavecīša atnesto Dilana grāmatu, un tad pagaidīšu kādu HD relīsi vai (fingers-crossed) Blu-ray disku (Paramount/Weinstein pagaidām atbalsta tikai HDDVD, bet tā kā šis jau ar vakardienu ir gandrīz miris, ceru ka tomēr arī BD iznāks).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.