Latvia

Pasaules Siena

Kas noticis ar Wall of the World? Devos noskaidrot.
Ja atceraties, Wall of the World ir dažu Latvijas entuziastu projekts uzbūvēt tūristu ievērības cienīgu objektu lai paplašinātu tūrisma maršrutus uz Latvijas laukiem. Tā ir mana pozitīvā interpretācija. Negatīvā protams ir tāda ka šī ir iespēja nopelnīt neko neizdarot, jo būvēt Sienu sāks tikai ja tiks savākti 2 miljoni cilvēku (galējam mērķim esot 65 miljoni, jebšu 1% pasaules).

Oficialais saits ziņo ka šobrīd savākti 4850 ziedojumi 263 dienu laikā. Ja iepriekš par šīm statistikām uzjautrināties bija tikai joks, tad šobrīd pagājis pietiekami ilgs laiks lai par tām varētu ņirgāties pamatojoties uz faktiem.

Piedodiet organizatori, bet šo stūraino projektu lielākā daļa nosauc par lielu kapakmeni kas atgādina kādu no kara memoriāliem. Turklāt tā kantainais, neglītais dizains nekādi nevilina to atbalsīt. Es gan ziedoju cerībā ka projekts izdosies un mūsu tūrisma industriju bez seksa tūristiem papildinās arī citas cilvēku grupas, un sākotnēji atbalstīju šo domu, cerot ka arhitekta vīzija paliks uz papīra un realizēsies kas glītāks.

Tātad, the fun part:

Ar šādiem tempiem – 4850 ļaužu 264 dienās ~= 298 gadi līdz projekta būvniecības uzsākšanai.
Es ceru ka solītais sarkanais krusts patiešām visu ziedoto naudu ieguldīs saprātīgos mērķos.

14 Comments on “Pasaules Siena

  1. ņemot vērā, ka viņi spītīgi vēl nav uzsākuši nekādu darbību ārzemēs, domāju, ka jau no sākta gala viņiem pašiem bija skaidrs, ka projekts izgāzīsies. Nopirka zemi, datorus, un jaunus uzvalkus puiši un dzīvos tālāk zaļi. Pārpalikumu atdos sarkanajam krustam, “skaista” mahinācija un nekas vairāk.

  2. Nu jaa, pareizi, vinji teica ka atdos krustam to, kas paliks, novelkot administraacijas izdevumus. Bet tie ar katru dienu aug. Tomeer es nedomaaju ka vinji ir tik negodiigi ka saakumaa visu jau bija izdomaajushi, tas ir, vienkaarsi paarreekinaajaas, nepietika dzekiem maarketingaa ko ieguldiit, citas ointereses un biznesi bija. Personiigi vinjus nepaziistu, bet zinu taa, peec skata, liekas, un man tieshaam neticaas ka vinji apzinaati negodiigi riikotos.
    P.S. A tomeer zheel, ka neizdevaas…

  3. Nav jau tā ka galīgi neko Ārzemēs nav darījuši, bija gan mēdijos gan blogosfērā nedaudz paspamots. Diggā arī pāris reizes manīju. Komentāri pilnīgi visur bija tie sliktākie 🙂

  4. domāju, ka viņiem jau no sākta gala nekādas reālas pasaules mieta ieceres nebija, vismaz, kad šie prezentēja ideju manā kādreizējā darbavietā, priekšnieki vairāk par visu gribēja Sienas ļaudīm pavaicāt: pie kādas savāktas summas pārvāksieties uz Kanariju salām? Ja nu vienīgi viņi droši vien bija gaidījuši, ka atsaucība būs vismaz kaut cik lielāka, jo ar līdz šim iegūto summu pat projām bēgt tā kā kauns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.