Review

Jericho

Skatamies jaunu seriālu. Interesants, nedaudz Lostisks, bet brīžiem īsti smieklīgs. Darbība risinās laukos brīdī kad sācies atomkarš un pazudusi elektrība un komunikācijas. Nekad nevaru saprast, vai tiešām filmēšanas laukumā nav neviena kam paprasīt vienkāršas tehniskas lietas? Citāts no ainas kur divas meitenītes sēž pie kafūža un mēģina dabūt internetu (pa WiFi?):

Skylar: No… I really need to check my e-mail. I mean my parents may have tried to contact me from New York.
Allison: Well have you tried typing in a straight IP address?
Skylar: A what?
Allison types in #027.750.304.001
Allison: It’s weird..
Skylar: What?
Allison: Well the Internet was built by the military. It’s supposed to survive nuclear war.

Nezinātājiem paskaidrošu – tas ka ir WiFI pieejas punkts, nenozīmē ka pilsētā kur nestrādā telefons pēkšņi aizies internets. Otrkārt “Internets” nav konkrēts objekts, tas nevar izturēt karu. Ja pārrauj telefona līniju ar to pietiek lai tev nebūtu interneta (d’oh!). Ierakstītā IP adrese ir pilnīgs bulšits.

Otrs joks kas visu laiku atkārtojas filmā – džeki sēž uz jumta un ar rokām kruķī Satelīta antenu lai uzlabotu signālu, kamēr lejā cilvēki skatās baltajā troksnī starp kuru reizēm uzrodas bilde. Nu ja cilvēki kādreiz būtu lietojuši satelītu, tad droši vien zinātu ka tas viss ir pilnīgs sviests.

Nu, bet kā jau teicu – filma interesanta.

14 Comments on “Jericho

  1. shito jau kaadu laiku laizh pa ltv, vai? anyways, smiekliigi, ka veidotaaji gribeeja paartraukt seriaala filmeeshanu un fani taisiija piketus lai turpina.. 😉

  2. Aha, shitaa laba filma – tobish serials. Noskatijos visu jau pagajushogad (ziemaa kaukad) un gaidu tagad kas buus tur taalaak. Es nez man jau iepatikaas. nu un ja uz taam muljkjibaam jaapiever acis jo serials kopumaa tiiri ok.
    cik es zinu tomer buushot veel pus sezona, tomer filmeeshot. fani panaaca savu 😉 tagad gaidu kas tur buus taalaak.

  3. nu paga, onkuli, vai tad kaads skataas ‘Heroes’ taapeec, ka veelas uz ielas labaak paziit tos, kas prot lidot vai izaudzeet sev jaunus kaajas pirkstus? 🙂 nejauc izklaidi ar izgliitoshanos. Vienmeer buus kaads, kam patiks veerpt sazveerestiibas teorijas un fantazeet “kaa buutu, ja buutu”, bet lielaakaa dalja sapraatiigi domaajoshu cilveeku fano, piemeeram, par Lostu vai to pashu Jericho taapeec, ka to ir veidojushi cilveeki, kam galva straadaa un kuru domu lidojumu ir interesanti skatiities. Velc paraleeles ar labaam graamataam.

  4. Varbūt tiek minētas stulbas ip adreses, tāpēc ka visiem nav jāzin kaut kāda mistiska ip adrese, lai tā nebutu nekāda reklāma vai kāds cits sviests.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.