Computers

Komplektējam kinozāli

Kā pierādījumu tam ka labas kvalitātes video iespējams iegūt arī zem 10’000Ls, sagatavošu dažus labus komplektus ar paskaidrojumiem.
Lētais variants budžeta apzinīgajiem:

TV: Lieliskais M7 sērijas 1080p brīnums vai arī R sērijas 720p lētais brālēns. Tā kā cena atšķiras no 760 līdz 850 tikai ar 90ls, es ņemtu otro tikai kritiskā situācijā. Vai arī tomēr ne, un piekrātu.

Akustika – pāris RRR ražoto SM-300 skandu maksās tikai pie 100ls toties skaņa ir ļoti laba. Izvairītos no Rigonda sērijas, un arī pārējos labi salīdzinātu uz ausi pirms iegādātos. No ārzemju brendiem – tas pats zemāk listētais pionieris, vai pavisam lēts variants – kāds no labākajiem 5.1 komplektiem (es gan šitos īpaši necienu).

Vidus variants, kvalitātes pazinējam:

40″ M7 sērijas Samsung TV. Viens no labākajiem dotajā brīdī. Ir visas funkcijas un loriņi, ieskaitot 1080p atbalstu, 24p, HDCP utt. 1169Ls

Pioneer V520 akustikas komplekts. Skan lieliski, vienīgi prasītos pēc resīvera. Daži kā alternatīvu iesaka RRR X-line, bet neesmu dzirdējis, neņemos spriest. 343Ls

Pioneer 917 resīveris (padomju cilvēkiem – daudzkanālu pastūzis). Šādai akustikai atbilstošs, viduvējs, bet iesācējiem pietiekams. 289Ls

Philips DVD/DivX atskaņotājs. Protams lētucis, bet esmu dzirdējis un redzējis ka Philips ir labākie no DivX spēlētājiem. Izvaitieties no KISS, tie lai gan ar labu slavu, tomēr ir pārbaudīts štrunts. Protams šajā komplektā neietilpst iespēja skatīties HD izšķirtspējas video, bet to viegli mainīt nopērkot citu atskaņotāju vai pieslēdzot datoru. 63Ls par Philipsu. Kopsummā 1864Ls. Ietaupīt kādus 200Ls iespējams uz TV izmēra, ņemot 37″ modeli.

Labais variants, kvalitātes lietpratējam:

46″ F86 sērijas Samsung TV Praktiski svētais grāls ja nevēlies iztērēt 3x vairāk. Šis tikko iznākušais modelis vietām tiek saukts par kvalitatīvako LCD ekrānu zem 5000Ls. Pieejams arī 40″ par 500ls mazāk. Ņemot vērā ka tikko ieveda latvijā, sagaidāms cenu kritums tuvāko mēnešu laikā vai nākamgad. 1940Ls tagad, bet iekš ss.lv ir arī par 1700Ls.

Pioneer 800 sērijas akustika, flagship modelis. Esmu dzirdējis kā tā skan, un personīgi negribēju ticēt ka tas ir tikai pioneer. Šis ir ideāls komplekts ar ko pietiktu 99% filmu un mūzikas cienītāju, tālak tikai audiofīli. Iespējams ietaupīt 500Ls nepērkot subwoofer, jo šis komplekts ar to kopā ir 1635Ls

Pioneer AV receiver šeit paliek grūti izvēlēties akustikai atbilstošu resīveri, lieku Pioneer, jo pūristi apgalvo ka viens brends kopā skan labāk, lai arī firmas kā Marantz, Onkyo, NAD, Harman-Kardon un Denon skaitas principā augstākas klases, tomēr dārgā gala Pionieri ir vienkārši super. Kā jau visu – noteikti jāpārbauda kopā ar izvēlētajām tumbām lai būtu drošs. 499Ls

PS3 Blu-Ray un DVD atskaņotājs, kas papildus spēj piestrādāt kā spēļu konsole. Tas nav joks, tiešām PS3 skaitas viens no labākajiem un kvalitatīvākajiem BD spēlmaņiem. eBayistiem tikai par 300ls

Kopā maksimums ~4300Ls, var palīst stipri zem 4000ls ja pameklē labākus piedāvājumus, atlaides vai samazina TV izmēru un atmet Subwooferi. Toties komplekts būs neaprakstāms.

Audiofīla komplekts

Šeit detaļās ieiet nav vērts, audiofīls pats labāk zin kāds resīveris labāk skanēs uz viņā ķirškoka grīdas, īpaši izolētajā istabā, ar īpašajiem 100ls/metrā vadiem. Šādu komplektu var savākt jebkur no 3000Ls līdz 30’000Ls atkarībā no vēlmēm. Ņemsim jau arī vērā to ka Audiofīls pērk skaņu mūzikai un nepērk vairāk kā divas tumbas. Šeit sākas nopietnie brendi, sākot ar tiem kurus vēl var atļauties (B&W, MonitorAudio, Mordaunt Short, un visu ko citu ko var atrast piemēram Unisonā), līdz tādiem kas maksā padsmitos tūkstošu par komponenti. Interesentiem – palasiet Stereo žurnālu krievu valodā.

Bonusā – Projektori

Ar projektoriem Latvijā ir problēma, jo nopirkt var tikai birojiem domātos projektorus, un pārējie ir slikti un pārcenoti veci modeļi. Vienīgais no īsteni labajiem ir 720p saprotošais Panasonic PT-AX100E citādi – ja iespējams vest no Amerikas, iesaku Mitsubishi un Optoma. Projektoru centrālē ir daži lieliski apraksti, daži no high-end projektoriem iegūstami zem 2000ls, piemēram lieliskā 1080p Optoma maksā ~1400Ls kas ir tik pat cik latvijā zemākās klases Panasonic. Par projektoru tipiem – es izvēlētos vai nu LCD vai arī ļoti labu un kārtīgi testētu DLP. DLP projektoriem ir labākas krāsas, bet lētākajiem modeļiem ir t.s. varavīksnes efekts, kad strauji pārvietojot skatienu bilde itkā sadalas pa krāsām. Iesaku ar to paeksperimentēt uz lētajiem Rimi modeļiem.

Neapšaubāmi šeit viss ir tikai viens liels piemērs, un arī kombinēt visu ko ir iespējams. Galvenais vienmēr nopirkt kādu specializētu žurnālu, palasīt interneta reviews (minēju rakstu iepriekš), aiziet uz visiem veikaliem un palūgt visu notestēt, paklausīties ar materiālu ko pats paņemsi līdz (nevis viņu iecienītos pop diskus) un lēnām apdomāt.

42 Comments on “Komplektējam kinozāli

  1. Hrm. Nu es pa savādākām naudiņām ko savādāku ņemtu (Jamo+Yamaha, odnako)!Bet nu slinkums daudz drukāt 🙂

    Though Pioneer laba izvēle, kaut gan es uz viņu akustiku nesliektos. Un īpaši atturētos no Samsung teļļukiem. Gan viņiem ir visi 100hz, fullhd utt., taču tā – praktiski visdraņķīgākie no visiem. Par nedaudz vairāk naudiņām ir taču tik daudz labu brendu(sharp/jvc/sony/utt.).

  2. Nu, ja ļoti neakcentē apzīmējumu “mājas kinozāle” uz skaņu un projektoru, tad varētu tikt cauri arī ar minimālāku summu, ja ir jau “normāls” dators:- Blu-ray iekšējais lasītājs, piemēram, Pioneer BDC-2202B5PK par ~ 170 Ls.
    – 24 collu LCD monitors, piemēram, Dell 2407FPW par 510 Ls.
    – datorā HDTV atbalstoša video karte par 40 Ls.
    – datora skaņas sistēma no 60 līdz 200 Ls.
    Kopsumma ir no 740 līdz 880 Ls. Var vēl nedaudz lētāk un var protams dārgāk. Zinu, ka izpildījums nav perfekts, bet HD izšķirtpēja būs. Protams, tie, kas var nopirkt visu, tie kritizēs.

  3. Mani Ls 0.02 :)1) piezīme par akustiku. Pirms pāris gadiem paņēmu pilnu komplektu PHONAR Ģertrūdes ielas Unisonā. Front + center + 2xbipol aizmugure + SUB. ņemot uzreiz komplektu, sanāca mazliet virs 1000Ls. Godīgi sakot, patīk labāk par jebkuru Pioneer. Lai man piedod patrioti, bet pašreizējais RRR produkts ir “attiecīga kvalitāte par attiecīgu cenu”. Ne jau ka slikti, ja izmanto mp3 vai kino vajadzībām, bet nekompresētam audio vai, nedo` Dies` , komplektā “lampu pastiprinātājs + vinils + akustiskā mūzika” skan galīgi bēdīgi. Protams, apzinos, ka mans Phonar arī ir no “lētā” gala 🙂
    2) PHilips DVD atskaņotāji patiešām LABI rāda DivX. Visu pārējo jamie dara vidēji vai slikti. Ilgi domā, nepatīk daži +-R/RW diski, nav LAST MEMORY un, vismaz lētākajiem, nav EJECT uz pults. MAN tas ir liels mīnuss. Jau n-tos gadus lietoju Pioneer produktus, nesūdzos. Šobrīd lietošanā ir 600ais ar HDMI izeju un upscaling, nopērkams zem 100Ls.
    3) Resīvers. Iesaku investēt, un iegādāties kaut ko ar HDMI, pie tam, ne tikai ar HDMI komutāciju, bet arī ar HDMI audio dekodēšanas iespējām. Šķiet ka kaut kāds 605ais ONKYO nodrošina. Sīkāk taujāt UNisonā (tā nav reklāma 🙂 )
    http://www.unisons.lv/lv/hi-fi/onkyo/price/
    4) Par TV var izrunāties ilg un dikt. Man ir gan PHILIPS plazma (veca, ne HD) gan 32″ CRT. Filmas skatos uz CRT. Tiesa, pēdējie Philips LCD mani lēnām sāk pārliecināt, ka nu jau var skatīties uz LCD arī. Lētākie Full HD nu jau ap 1000Ls pavelk.
    Tas viss, protams, tikai mans personīgais viedoklis.

  4. Prieks te redzēt Uldi. par visu piekrītu, bet ņem vērā ka šis ir tikai piemērs. Šis temats ir tik plašs ka nav iespējams izveidot ideālu, objektīvu paraugu.
    Archijam par Samsung nepiekrītu. Pirmkārt Samsung matricas izmanto arī citi brendi, otrkārt palasi tos pašus forumus vai galu galā aizej un Apskaties. Samsung mūsdienās ir ļoti laba kvalitāte, klasē labākā.

  5. Erm nu tu laikam bišķi pārprati. Es nesaku, ka samsung ir tiešām SLIKTS. Es tikai domāju, ka pa tādām naudiņām var pirkt ko labāku, ja jau komplektē nopietnu kinozāli.Uz tv es atskatos diendienās(strādāju tādā kā Sharp pārstāvniecībā LV(+/-(garš stāsts))). Un zinu, kas ir labs un kas slikts.

  6. Kada būtu labākā projektora izvēle, ja ir iespēja vest no Dienvidkorejas? Cena līdz aptuveni 800 ls turienes ekvivalentā.

  7. Ar Dienvidkoreju nesanāca. Sūtīšu Sanyo PLV-Z5 no ebay.com.Jautājums: kas man ir vajadzīgs, lai caur projektoru dabūtu arī parasto kabeļtelevīziju?

  8. kabeljteleviizija ienaak pa parasto koaksiaalo kabeli? gruuti buus. vajag tjuuneri, tos liekas ari areejus var nopirkt. tad no tjuunera araa naaks visadi projektoram saprotami kontakti

  9. Danke! Jā tas ir parastais kabelis. Saka ka Viasatu gan pa tiešo var pieslēgt?!Apskatot to pašu Sanyo PLV-Z5 atklāju, ka Latvijā arī cena nošļūkusi zemāk nekā pirms mēneša, rezultātā radās jautājums varbūt pirkt par ~200 Ls dārgāk te, nekā bez šeit derīgas garantijas no tāluma? Līdz šim tā cena atšķīrās 2x, tad, ja kas no ASV paņem divus 🙂

  10. Re ku, puikas apspriež to projektu centrāles rakstu (bišķi pretrunīgs esot):http://avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=935928
    Skaidrs, ka ar ierobežotu kapitālu pašu labāko dabūt nevar, bet pēc visa ko raksta, šitas SANYO ir labinieks un faktiski šaubas ko ņemt nerodas… gandrīz. Tā vienīgā baža ir ka ne pārāk patīkot gaišāka telpa, kas situācijā, kad ar brekšiem būtu jāpaskatās teiksim PČ hoķī varbūt nav īsti labi – nu ko tad vīri tā tumsā sēdēs… bet varbūt tas viss ir fufelis un attēla kvalitātes pasliktināšanās telpā, kur nav pilnīga tumsa,ir tikai super advancētu lietotāju untumi???
    Ja paslīd pa tiem forumiem, tad izskatās, ka Panasonic arī biežāk tiek pieminēts sakarā ar kādām ķibelēm (bet varbūt ir viekārši populārāks).
    Bet ko tad nu vairs, godātais N.R. tak neturēs sveci zem pūra un rīt vai parīt pastāstīs, vai SANYO ir gana labs pie gaismas, kas skatītājiem ļauj nejaut glāzītes :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.