Review

Sunshine

Lielbritānijas filma par nākotnes cilvēkiem, kas, lai glābtu zemi no sasalšanas, dodas uz sauli. Dīvaina filma, no vienas puses man patika, bet no otras – likās ka tā sastiķēta no trim citām filmām – “2001: a space odyssey”, “Solaris” un “Alien”. No pirmās – garais ceļojums, un dīvainās beigas. No otrās – iekšējie konflikti, murgi un izolācija. No trešās – atmosfēra uz kuģa, beigu scēnas, action (nē, citplanētiešu nebija).
Vēl šī filma man atgādināja arī par tādu meistardarbu (vāji teikts) kā “The Fountain”, kas gan būtībā bija pilnīgi cita stila filma, bet arī tajā parādās kas līdzīgs ceļojumam kosmosā pretim saulei.

Filma protams taisna un paredzama kā tā ceļojuma maršruts, bet tas noteikti nav tas pēc kā šī filma būtu jāvērtē. Par spīti dažādām absurdām situācijām, neskaidru zinātnisko pamatojumu un daudzajām atsaucēm uz minētajām filmām, tomēr Sunshine radīja savu sapņaino atmosfēru un lika aizdomāties, kā arī žetons par ideju kā tādu – doties saulē.

12 Comments on “Sunshine

  1. Nesen redzēju. Varu citēt vienu kritiķi, ka no sākuma tas bija labs “sci-fi”, tad kļuva par vienkārši “fi” un beigās par “pulp fi”.Respektīvi, beigas ar Pinbekera uzradīšanos man šķita sviests. Citādi lieliska filma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.