Review

Shooter

Pirms filmas skatīšanās biju redzējis raidījumu kur Marks Valbergs stāsta cik šī filma ir dziļa un pārdomāta, ka tādas mūsdienās ir retums un ka vispār baigi foršā esot. Nu reklāmas raidījums protams.
Filma sākumā likās nedaudz pārspīlēta, pārdabiski skaistām ainavām, tipisko vientuļnieku snaiperi kura labāko draugu nošauj savējie, pēc kā viņš aiziet “pensijā” dzīvot mežā. Atgādināja kādu no Rambo filmām. Sižets burtiski tiek skatītājam iebarots ar karoti, filma liekas pilnīgi taisna kā līnija.

Bet tas tā ir tikai ievadā. Pēc pusstundas sižets sāk sarežģīties un filma paliek interesanta, parādās kvalitatīvs action, spriedze, nedaudz konspirācijas un valdības kritikas … Filma gan ir pārpilna stereotipu un klasisku ainu, neko īpaši jaunu tā neievieš, toties ir laba izklaide garlaicīgam un lietainam vakaram. Saglabā intrigu, spriedz in interesi, negarlaiko un uzdod jautājumus. Tas nav nekāds Transporter, XxX, vai MI; drīzāk tad Rambo, Syriana vai Manchurian Candidate – skaista un pārdomāta spriedzes filma, klasiķu garā.

12 Comments on “Shooter

  1. Noskatījos mājās un nenožēloju, ka negāju uz kino. Filma pilna ar atstrādātiem stereotipiem. Turklāt smagi nereāla. “Rambo” noteikti labāks. Un ja salīdzina ar attiecīga sižeta filmu “Snaiperis”, tad šajā filmā tāda pārāk urbanizēta vide un notikumi, izņemot epizodi kalnos. Atvainojos, bet esmu agresīvs kritiķis 🙂 Pievēršu lielu uzmanību reālismam.

  2. citēšu kādu digg komentētāju “seriously, you want realism in fiction?” – tā taču nav dokumentāla filma. Piemēram Blade Runner ir ģeniāls, bet nu konkrēti nerealistisks. Par Rambo – atmiņās viņš tāds labs, bet nesen skatījos, nu neko diži labāks par Shooter viņš nav, līmenī.

  3. Shooter skatījos un biju vīlies, man patīk snaiperi, man patīk snaiperu filmas un snaiperu spēles, es vienmēr ņemu un snaiperēju. Un esmu redzējis labākas filmas ar feinākim snaiperiem.

  4. nav brīnums ka jūs vīlāties Shooter, tā atšķirībā no Transporter ir visai saprātīga. Droši vien Syriana un Manchurian Candidate arī lika vilties? Es jau neko, vienkārši tās ir dažādu kategoriju action filmas, viņas gluži salīdzināt nevar.

  5. Par “Transporter” piekrītu – nekas labs 🙂 “Syriana” patika – diezgan labs politiskais trilleris.
    “Manchurian candidate” pat nenoskatījos līdz galam – apnika šizofrēniskās idejas par globālo kontroli un sazvērestību.
    Bet mēģināšu pateikt objektīvāk – personiskais viedoklis 🙂 – filmu vispirms vērtēju, cik tā ir kvalitatīva pati par sevi, un tad, cik tā ir atbilstoša realitātei (sižetam).
    Piemēram, “Pitch black” – ļoti interesanta/laba fantastikas filma un arī reālisms filmas sižeta ietvaros OK. Un, piemēram, “Blood diamond” – pamatīgs murgs, jo tāda diezgan nereāla – galvenais varonis, kas kādā brīdī ar automātu pļauj visus, skaisti mirst saulrieta fonā, nu, un kronis visam – patētiskās ainas filmas beigās, pūloties saraudināt (?) skatītāju un likt domāt globāli.
    Protams, katraam ir sava subjektīvā uztvere – piemēram, man patīk labāk trilleri un cīņu filmas, citam šausmu filmas vai melodrāmas 🙂 Kopsaucēju grūtāk atrast.

  6. Kaa jau Normis bija kaadreiz teicis, filmas jaaskataas ir “ieejot” pashaa filmaa un ne par ko nedomaajot. Taa man bija ar Blood Diamond. Manupraat, ljoti atbilst patiesajai situaacijai.

  7. Vēl neliela piezīme – “Blood diamond” tā “uzbraucu” tāpēc, ka pirms tam biju skatījies citu filmu par Āfrikas problēmām – “Hotel Rwanda”, kura jau ir nedaudz citā svara kategorijā.

  8. Ne pa teemu, bet ja mees dodamies Euro trip arii Chehijaa deretu iebraukt Bohemijaa – Češkij Raj dabas parks – lielākais Čehijā. Prahovas klintii, kas ir unikāls dabas veidojums, vēja un ūdens darbības rezultātā radušies klinšu stabi. Klinšu spraugās ierīkotas kāpnes, un no vairākiem skatu laukumiem iespējams apskatīt visu klinšu pilsētu no augšas.

  9. Protams ka Hotel Rwanda ir cita kategorija, tāpēc arī nevar tādas filmas salīdzināt. Bet pati par sevi, Blood Diamond ir lieliska filma, neskatoties uz acīmredzamajiem holivudismiem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.