Environment

Lifehack 1

Lai gan vārds “Lifehack” parasti apzīmē veidu kā optimizēt darbu pie datora, es to izmantošu burtiskāk. Lifehack – vienkāršs veids optimizēt savu dzīvi.
Pirmais ieteikums: nopērc ekonomisko spuldzi. 120W lampiņas analogs patērē tikai 23W. Aizvietojot dzīvoklī esošas 5 lampas, tiek ietaupīts ļoti daudz enerģijas. Neskatoties uz to ka tajās ir neliels saturs dzīvsudraba, tas tomēr ir mazāks, nekā izdalās atmosfērā lai ražotu papildus enerģiju kas tev bija vajadzīga pirms ekonomisko lampiņu iegādes.  Tāda Philips vai Osram lampiņa maksās 5-10Ls un visi kopā mēs samazināsim kopējo nepieciešamo enerģiju, samazinot vajadzību to ražot, samazinot izmešu daudzumu no procesa kādā tā tiek iegūta.

6 Comments on “Lifehack 1

  1. un cik daudz “greenhouse” gaazes nonaak atmosfeeraa sho spuldzhu razhoshanas procesaa saliidzinaajumaa ar parastajaam? es atbalstu to lietojumu, vnk ir iemesls “pasmaidiit”, piemeeram, par Austraalijas ideju liidz 2010.gadam oficiaali aizliegt parasto spuldziishu lietojumu un visu aizstaat ar ekonomiskajaam spuldzeem. tajaa pashaa laikaa taa pati Austraalija veel Kioto protokolu nemaz nav ratificeejusi etc. etc. Man bail, ka pat ciinjaa pret globaalo sasilshanu driiz saaks domineet savtiigas intereses (ministru draugiem piederoshas lampinju ruupniicas, piemeeram…)

  2. “un cik daudz “greenhouse” gaazes nonaak atmosfeeraa sho spuldzhu razhoshanas procesaa saliidzinaajumaa ar parastajaam?”
    kaapeec lai shis daudzums dizhi atshkirtos? jebkuraa liidziiga priekshmeta razhoshanas procesaa ieguldas lidzigs daudzums tehinkas, darbinieku, ruupniicu, transportliidzeklu un piegaadaataaju – izejvielas ir vieniga atshkiriiba un tur taas atshkiriibas ir maz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.