Notes

Dzivokla Kredits

Nav jau taa ka shis ir kads parsteigums, bet tikai velejos padalities ar sho informaaciju lai citi ar to jau rekinatos uzreiz. Njemot dzivoklja kreditu jaareekinaas ar:
1. rezervaacijas nauda – parasti 10% no dzivokla cenas. Tas ir jums kabataa jaabuut tadai summai, vai jadara kaa mes – janjem atsevishsks krediits tai rezervacijas maksai, iekiilaajot kadu citu dzivokli (esosho). Shi maksa nodroshina to ka jus tiesham pirksiet to dzivokli, un ka to nenopirks kads cits. Ta maksa pec tam tiks atnjemta no dzivokla cenas (bridi kad dzivoklis bus gatavs un jus formeesiet papiirus par vinja pirkshanu).

2. ja iekiilaajat kadu dzivokli prieksh #1 tad jarekinas ar visadam zemesgramatas nodevaam, apdroshinaashanu, notaara naudam utt.

3. bridi kad sledz ligumu par dzivokla pilnaas summas krediita njemshanu un formee pirkshanas liigumus – papildus jarekinas ar vel visadam naudinjaam. Ierakstiishana zemesgraamataa, nodoklis par ipashnieka mainju uz tevi, aproshinashana, nodevas valstij, notaari, vel kautkadi procenti – kopaa no kabatas jaaizbur apmeram 1500ls par sho punktu.

Pirmo mes noformeejaam krediitaa un jau maksaajam (11000 Eur, 73Ls menesi), otrais tik traki daudz nebija (pardesmit latu), treshajam jasavelk josta cieshak un jaasakraaj lidz augustam 1500ls 🙂

26 Comments on “Dzivokla Kredits

  1. nav jau taa ka mums ne grasha nav, bet negribas jau P: no sienas skapja atteikties. bet bez tiem 1500 nekur nesprukt un jaamaksaa vinji buus, bet, lai arii visu paareejo vareetu nopirkt, tad buus biki jaapiever acis uz lietinjaam ko tagadinj gribeetos.

  2. Jaa, Birokraatijai sheit aiziet kabataas daudz. Un ja veel uzliks to nodokli par krediita njemshanu, par ko te bija plaanots ui ui ui! Un notaarus vajag ieviest pazinjaas ;)(hm, japaomaa varbuut nebuutu slikts amats) Bez tiem arii nekur, pat mantojumu nenokaartosi, nostiprinaajuma luugumu zemesgraamataa nedabuusi utt.

  3. tas jaunais nodoklis gan nebus uz mums attiecinams, ja vinju vispar pienjems tad tas attieksies uz tiem kas njem un uzreiz pardod talak – tip makleriem. citadi jau te vispar butu bankrots 🙂 neviens vairs nevaretu panjemt kreditu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.