Notes

Salidzinajums

Varam iet nedaudz talak. Es jau kadreiz izteicu domu ka nav nekada pamata iedomaties ka visi cilveki krasas redz vienadi, pilnigi noteikti krasu nobiides ir individuaalas. Kaa piemeram shajaa atteelaa. krasas.jpg
Bet ejot taalaak es iedomajos – ja nu ari visu parejo mes katrs redzam savadak? teiksim liencha skataas un redz to kas pirmajaa kvadraatinjaa, a es skatos un redzu to kas otrajaa – un mes abi piekriitam ka redzam kazhi, jo tikai taadu vinju ari vienmer esam redzeejushi. ko tad?
kazhe.jpg

14 Comments on “Salidzinajums

  1. Mazliet gribeetu tevi palabot, mees visi redzam vienu un to pashu, bet uztveram to katrs caur savu uztveres prizmu un nonaakam pie dazhaada viena objekta/notikuma/etc trakteejuma.

  2. Otrajaa laucinjaa sarkans izskataas vairaak peec rozaa 🙂 . Es pat teiktu taa, ka piemeeram, kzh citiem liekas simpaatisks un citiem iists Ogrs 🙂 Man ,protams, 1 variants :)))

  3. jaa roza, bet varbut kazhe to redz kaa tur pa kreisi. kaa juris teica nevis redz, bet uztver. to nevar parbaudit, jo vinsh redzees to ko tu redzi palabi, bet uztvers kaa pa kreisi.

  4. Starp citu, tas jau taads sens striidinsh, kaa, piemeeram, shodien striideejaamies vai vienai meitenei ir zalsh vai zils dzemperis, man likaas zils, varaakumam likaas zalsh, man zils, laikam redzu taas kraasas savaadaak 🙂

  5. nu tas jaa, es vairak domaju par tadu situaaciju ka jus abi sakat ka ir zils, bet patiesiibaa galvaa viens redz zilu, otrs sarkanu, vienkarshi jau kopsh bernibas vinjam taa kraasa kas tev ir sarkana, vinjai ir iemaaciita kaa zila un viss. tu saki sarkans – vinja – jaa sarkans, bet patiesiba redzat dazhadas lietas.

  6. To, kaa mees kuru kraasu redzam, nevar paarbaudiit. Ja Tu paskatiitos uz to pashu sarkano kraasu ar manaam aciim, iespeejams, buutu paarsteigts. Bet to, ko mees katrs redzam, saucam vienaa vaardaa un taapeec paarpratumi nerodas.
    Zinaatnieki ir izpeetiijushi, ka kraasu uztvere atshkjiras pat no cilveeka vecuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.